FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faizler MB toplantısı öncesi yataylandı

Bono piyasası, enflasyon verileriyle yaşanan hızlı yükselişten sonra yüzde 18 bileşik seviyesinin üzerinde yatay bir seyir izlemeye başladı. Gün içinde en yüksek 18,53 seviyelerini gören bono bileşikleri, spot işlemlerde yüzde 18,36 seviyelerinden kapanırken, valörlü işlemler 18,39 seviyelerinden gerçekleşti.

Bir banka yetkilisi, tüm gözlerin Merkez Bankası'nın alacağı kararlara çevrilmiş durumda olduğuna değinerek, "Genel konsensus 0.50 puanlık faiz artırımı kararı alınacağı yönünde. Ancak 0.50 puanlık faiz artırımının, piyasa üzerindeki etkisi tartışılır." şeklinde konuştu.

Hazine'nin gerçekleştirdiği 371 günlük iskontolu tahvil ihalesinde ortalama bileşik faiz yüzde 18,59 olarak gerçekleşti. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısından çıkacak olan sonuçları bekleyen piyasada, genel olarak 0,50 puanlık faiz artırımı kararı çıkacağı görüşü ağırlıktayken, oranın daha yüksek olması durumda piyasanın olumsuz etkileneceği tahmin ediliyor. Yurtdışında ise FED'in henüz faiz artırımlarının bitirmediği sinyalleri alınırken, faizlerin kısa vadede Merkez Bankası toplantısından çıkacak kararlara göre yön bulması bekleniyor.

Express


En Çok Aranan Haberler