FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faizler sabah dengelendi, öğlen çıkışa geçti

Bono piyasasında dün yaşanan hareketlilik sonrası bugün açılışta dengelenme çabası yaşandı. Ancak, öğleden sonra faizler yönünü tekrar yukarı çevirdi.

Yurtiçinden kaynaklanan siyasi kaygıların yanı sıra, yurtdışı piyasalardaki gelişmeler, gelişmekte olan ülke piyasaları ve alternatif piyasalardaki seyrin bono piyasası üzerinde etkili olduğu belirtiliyor.

Ata Yatırım Fon Yöneticisi Cem Tözge, güne yüzde 22.14 seviyesinden başlayan gösterge faizin en yüksek yüzde 22.24 bileşik seviyesine kadar yükseldikten sonra tekrar yüzde 21.92 bölgesine gerilediğini söyledi.

Cem Tözge, 13 Ocak 2010 vadeli gösterge kağıdın saat 16:20 itibariyle yüzde 22.17 seviyesinden işlem gördüğüne değinerek, dün özellikle ihale sonrası görülen sert satışların ardından sabah seansında bir miktar dengelenme yaşadığını belirtti.

Tözge, sabah gözlenen dengelenmenin ardından valörlü işlemlerde ibrenin tekrar yukarı döndüğünün görüldüğüne dikkat çekerek, "Bu harekette TL cinsi faizlerdeki yükselişini sürdürmesive gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde son birkaç gündür yaşanan kaybın TL'deki yukarı yönlü hareketi tetiklemesi rol oynuyor" diye konuştu.

Önümüzdeki süreçte bono piyasasındaki tedirgin ve temkinli duruşun devam etmesinin olası göründüğüne işaret eden Cem Tözge, "Yüzde 22.50-22.00 aralığı kısa vadeli hareket aralığı olarak görünüyor. Satışların yurtdışı piyasalardaki bozulmaya paralel olarak gündeme gelmesi halinde ise yüzde 23.00 bileşik bölgesinin hedeflenebileceğini düşünmekteyiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler