FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FED kritik faiz kararını açıkladı

Haftanın önemli gündem maddelerinden olan merkez bankaları toplantılarından ikisi sonuçlandı. FED ve BOJ piyasa beklentileri paralelinde faiz oranlarını değiştirmeyerek düşük seviyelerde tutmaya devam etti.

FED, faizleri beklendiği gibi değiştirmeyerek "0" ile yüzde 0.25 aralığında bırakırken, yaptığı açıklamada faizlerin uzun bir süre için daha düşük seviyede kalacağı yönündeki açıklamasını tekrarladı.

FED’in faiz seviyesindeki ifadesinin yanında toplantıya katılan üyelerin faiz artırımı konusundaki eğilimleri merak edilen bir başka konuydu. Önceki toplantıda Kansas FED Başkanı Hoening’in faiz artırımı yönündeki oyuna yeni katılımların olup olmayacağı takip edilirken, dünkü toplantı sonrası bir kez daha sadece Hoening faiz artırımı konusunda oy kullandı.

FED’in mevcut politikasında değişiklik sinyali vermemesi ve üyelerin önceki eğilimlerinin korunması sonrası Wall Street endeksleri günü yükselişle tamamlarken, KBW Bankacılık Endeksi yüzde 1.6 değer kazandı.

Japon Merkez Bankası BOJ da faiz oranlarını değiştirmedi. BOJ, kredi destek programını 10 trilyon yenden 20 trilyon yene (220 milyar dolar) yükselttiğini açıkladı. Bu da iyimserliğe katkı sağlayan bir gelişme olarak değerlendirdi.

Express


En Çok Aranan Haberler