FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fon Yasası'na Anayasa Mahkemesi yolu gözüktü

**Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, İşsizlik Sigortası Fonu’nun amacı dışında kullanılmasına yönelik düzenlemenin Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmasının kaygı ve üzüntü verici olduğunu belirterek, Ana Muhalefet Partisi ve tüm milletvekillerine, konunun Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesi çağrısında bulundu.

**

Türk-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Makamı’nın, İşçi Konfederasyonlarının karşı çıkmasına, sakıncalarını ve kaygılarını defaatle dile getirmesine karşın, İşsizlik Sigortası Fonu’nun amacı dışında kullanılmasına izin veren 5921 Sayılı “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”u onaylamasının, Türk-İş topluluğu tarafından üzüntü ve kaygıyla karşılandığını ifade etti.

Fon’un kuruluş amacının işsizlik sigortasını düzenleyen kanunda açıkça ifade edildiğine dikkat çeken Kumlu, şöyle devam etti:

“Fon’daki para hiç kuşkusuz ve tartışmasız işçinin parasıdır. Bu fon, işsiz kalacak işçilerin gelir kayıplarını kısa bir süre de olsa karşılamak amacıyla oluşturulmuştur. Türkiye’de kamu kesiminde kurulan fonların hikayesine baktığımızda sonuç acıklıdır. Devlet, çeşitli amaçlarla oluşturduğu fonlar için çalışanlardan kesintiler yapmış, bu fonlar hiç bir şekilde ücretlerinden kesinti yapılan insanlara yarar sağlamamış, amacı dışında kullanılmış ve kaybolup gitmişlerdir. Gelinen noktada İşsizlik Sigortası Fonu da kuruluş amacına hiç hizmet edemeden tarihe gömülmüş diğer fonların kaderini paylaşma tehlikesi ile karşı karşıyadır.”

Bu hatanın ve yaratılan güvensizlik ortamının geride bırakılabilmesi için henüz geç olmadığını vurgulayan Kumlu, CHP’den ve tüm milletvekillerinden, ilgili yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurması istediklerini kaydetti. (ANKA)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler