FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günlük strateji ve hisse önerileri

**İMKB 100 endeksi haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,17 oranında değer artışı ile 61.100 puandan kapandı. Günlük işlem hacmi 906 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

**

Haftanın ilk gününde, güne yatay bir başlangıç yapan hisse senetleri piyasasında, yurtdışındaki olumlu görünüme karşın gün genelinde zayıf seyir izlendi. Endeks, artan satışlarla birlikte gün içerisinde 60.590 puana kadar gevşemesi sonrasında düşüşe tepki vererek toparlanma sürecine girdi ve günü artıda tamamladı. Ancak ABD’de spot piyasaların tatil olması nedeniyle yurtdışı ve yurtiçi piyasalarda işlemler sınırlı kaldı.

Bugün için zayıf açılış beklediğimiz endekste dün, gün içerisinde yaşanan geri çekilmede destek görülen 60.650 seviyesi önemini korumakta. 60.650’nin altına gelinmesi durumunda endekste güç kaybının belirginleşmesi muhtemel. Bu durumda geri çekilmenin, hız kazanarak kademeli olarak 60.400 ve 60.150 destek seviyelerini hedeflemesi beklenebilir. 60.650 destek seviyesinin üzerinde gerçekleşecek yukarı yönlü kısa vadeli tepkilerin ise 61.400 seviyesinden görülebilecek direnç ile baskılanması beklenebilir.

Bugün yurt içinde Temmuz ayı sanayi üretimi; yurt dışında ise Almanya’da sanayi siparişleri ve Japonya Merkez Bankası faiz kararı verileri açıklanacak.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler