FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hisseleri hareketlendirecek haberler

- Akfen Holding, hisse senetlerinin 31 Mayıs 2010 tarihinden itibaren İMKB Tüm, İMKB Tüm-100, İMKB Mali ve İMKB Holding ve Yatırım endeksleri, ve İMKB Ankara endeksi kapsamına dahil edileceğini ve Şirket’in 112.383.890 TL sermaye ile %7 saklama oranının dikkate alınacağını açıkladı.

- Anel Telekomünikasyon, Türk Telekom A.Ş. tarafından, 1.500.000 dolar tutarında HUCS projesi ve 1.631.029 dolar değerinde xDSL Müşteri Cihazlarının Temini Projesi için sözleşme imzalamaya davet aldığını açıkladı.

- Aselsan, ABD merkezli Raytheon Firması ile Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunma Sistemi Patriot'un temel birimlerinden "Anten Röle İstasyonu" (Antenna Mast Group) tasarım, üretim, entegrasyon ve test faaliyetleri için iş birliği yapılacağını açıkladı.

- Bak Ambalaj, sermayesinin 9.000.000 TL'den 36.000.000 TL'ye yükseltilmesi için arttırılan 27.000.000 TL tutarındaki sermayenin tescil edildiğini ve bölünme işleminin 31 Mayıs 2010 tarihinde yapılacağını açıkladı.

- Çemtaş, şüpheli alacağının, 1.207.500 TL'si Uzel Otomotiv Sistemleri A.Ş.'nin borcundan düşüldükten sonra 11.177.664,50 TL'ye gerilediğini ve Uzel Makine A.ş.’den olan şüpheli alacağının bugün itibariyle 210.174,04 TL olduğunu açıkladı.

- İttifak Holding, 2009 yılı karından her 1 TL nominal değerli hisse başına brüt 0,290000 TL ve net 0,246500 TL kar payının 31 Mayıs 2010 dağıtılacağını açıkladı.

- Karsan Otomotiv, New York Şehri'nin simgesi haline gelen taksileri tasarlamak ve üretmek üzere Taksi ve Limuzin Komisyonu (Taxi and Limousine Commission - TLC) tarafından ABD'nin New York Şehri'nde (New York City - NYC) açılan ihaleye kardeş kuruluşu Hexagon Studio'nun tasarım desteğini alarak katıldığını açıkladı.

- Link Bilgisayar, olağan genel kurul toplantısını 29 Haziran 2010 tarihinde yapacağını açıkladı.

- Marshall Boya, AkzoNobel Grubu, Marshall Boya ve Vernik A.Ş.'ye ait %4.47 oranında hisseyi Uzunyol ailesinden 16,31 TL hisse bedeli üzerinden almak üzere anlaştığını açıkladı.

- Olmuksa, DS Smith Çopikas Kağıt ve Oluklu Mukavva Kutu Sanayi A.Ş.’nin paylarının tamamını 5,5 mn. euro bedel ile gerekli izinlerin alınmasından sonrasında alınacağını açıkladı.

- Türk Hava Yolları, %14,29 oranında yapacağı bedelsiz sermaye arttırımında bedelsiz pay alma hakkı kullanım tarihini 4 Haziran 2010 olarak açıkladı.

BASINDA YER ALAN ŞİRKET HABERLERİ
- Olmuksa, DS Smith'in Çorum fabrikasını satın aldı- Olmuksa, İngiliz DS Smith Grubu'nun Türkiye operasyonu olan Çopikas'ı 5.5 milyon euroya satın aldı. Olmuksa'nın kâğıt kapasitesi yüzde 25, oluklu mukavvadaki ise yüzde 35 artacak. (Referans Gazetesi)

- Garanti, kredi müşterilerine 'Tam Destek' verecek - Banka, müşterilere kredi kullanımından önce ve sonra ihtiyaç duyacakları her konuda yardımcı olmak için yeni bir uygulama başlattı. (Dünya Gazetesi)

- Yapı Kredi'den yüzde 100 anapara korumalı fon - Anapara Garantili Hareketli Frekans Alt Fonu için 1- 3 Haziran 2010 tarihleri arasında talep toplanacak. (Dünya Gazetesi)

- Aselsan - Kazakistan Engineering Başkanı Marat Muhammedıyarov ile Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çavdaroğlu tarafından imzalanan anlaşması çerçevesinde, Kazakistan Silahlı Kuvvetleri ve bölge ülkeleri ihtiyaçları doğrultusunda Aselsan ürünü Hava Savunma Sistemleri ile Stabilize Silah Platformları ve Termal Nişangah Sistemlerinin, Kazakistan Engineering bünyesinde yer alan fabrikalarda ortak üretimi ve zırhlı araçlara entegrasyonu konusunda mutabakat sağlandı. (HaberTürk Gazetesi)

- Anel 2 milyar dolarlık iş için teklif verdi - TAV’ın yurtdışında yaptığı Tunus hariç uluslararası havaalanlarının elektrik işlerini üstlenen Anel Elektrik, bir yandan borsaya hazırlanırken bir yandan da 2.3 milyar dolarlık yeni iş için teklif verdi. Katar’da 2004 yılında yapımına başlanan Yeni Doha Uluslararası Havalimanı Projesi’nin (NDIA) en büyük yüklenici firmalarından Anel Elektrik’in Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan, 20-30 yıl daha Doha’da yeni projeler yapacaklarını söyledi. (Milliyet Gazetesi)

EKONOMİ VE SEKTÖR HABERLERİ
- Büyük halka arzlar için yeni kapılar ancak Eylül’de açılır - İş Yatırım Yurtdışı Satış ve Araştırmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çağlan Mursaloğlu, Avrupa ekonomilerinde yaşanan gelişmelerin fon yöneticilerini tedirgin ettiğini ve piyasada yabancı yatırımcıların iştah gösterecekleri büyük çaplı halka arzlar görülmesini beklemediklerini söyledi. Mursaloğlu, "Büyük halka arzlar için en uygun ortamın eylülden sonra oluşmasını bekliyoruz. Tabii sonbaharda siyasi gelişmelere de bakmak lazım. Küçük arzlar için ise durum daha farklı" dedi. (Referans Gazetesi)

- 2,10'un altında Euro ihracatçı için sıkıntı- TİM Başkanı Büyükekşi, ihracatçılara döviz riskine karşı önlem almalarını tavsiye etti. (Dünya Gazetesi)

- Madde IV Görüşmeleri sonrası olumlu değerlendirme - Hazine'nin internet sitesinde yayımlanan değerlendirmede, "Türk ekonomisi, kapsamlı politika reformları ve daha güçlü siyasi istikrarla desteklenen altı yıllık bir büyüme sürecinin ardından, küresel finansal ve ekonomik krizle karşılaşmıştır. Mali disiplin, enflasyon hedeflemesine geçiş ve finansal sektör gözetiminin güçlendirilmesi başta olmak üzere geçmiş on yıldaki reformlar ile siyasi istikrar ve AB katılım müzakerelerinin açılmış olması, ekonomi yönetimine olan güveni önemli ölçüde artırmıştır. Bu etkenler yüksek düzeyli faiz dışı fazla verilmesine, kamu borcunun hızla azaltılmasına ve enflasyonun makul düzeylere inmesine katkı sağlamıştır" denildi. (Dünya Gazetesi)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler