FİNANS

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

EUR/USD
Tüketici Güveni Endişeleri Artırdı...

ABD tüketici güveni rakamının ekim ayında beklentilerin altında gerçekleşmesi piyasada endişeleri artırırken paritedeki düşüşün devam etmesinde etkili oldu. Nitekim gün içinde 1,4769-1,4927 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,42 oranında değer kaybetti.

Bugün, ABD eylül ayı dayanıklı mal siparişleri ve yeni konut satışları piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük göstergelerinde sat, haftalık göstergelerinde ise bekle sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki işlem gününe göre yükseldiğini ve paritedeki satışları desteklediğini gözlemliyoruz.

Piyasaya katılımın yüksek olmasına rağmen sinyallerin satışları desteklememesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise işlem hacminin satışlarda güçlenmesine bağlı olarak 20’li hareketli ortalamasının geçtiği 1,4818 direnci aşılamdıkça kısa vadeli satışların devam etmesi beklenmelidir.

Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1,4670 ve 1,4735 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4865 ve 1,4935 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/YTL
1,5 Direnci Önemli

Dolar kurunda bu hafta için öngördüğümüz seyir etkisi sürdürmeye devam ediyor. 1,50 seviyesine dayanan dolar kurundaki alımlarda global piyasalarda yeniden atan resesyon endişelerinin etkili olduğunu düşünüyoruz. Nitekim gün içinde 1,4840-1,4995 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,35 oranında değer kaybetti.

Bugün, ABD eylül ayı dayanıklı mal siparişleri ve yeni konut satışları piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük ve haftalık göstergelerinde al sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklemesine bağlı olarak yukarı eğilimin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki işlem gününe göre düşük kaldığını ve dolar kurundaki alımları desteklemediğini gözlemliyoruz.

Piyasaya katılımın düşük olmasına rağmen sinyallerin alımları desteklemesine bağlı olarak yukarı hareket olasılığının korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise işlem hacminin alımlarda zayıflamasına bağlı olarak 1,5’tan kar satışı gelebilir.

Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1,4870 ve 1,4780 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5040 ve 1,5130 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler