FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dış piyasaların iyileşmesiyle dolar kurunda aşağı eğilimin güçlendiği görülmektedir. Nitekim günün genelinde 1,5630-1,5850 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,82 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi mayıs ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD mayıs ayı ÜFE, konut rakamları ve sanayi üretimi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olmasına hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,5630 kırılmadığı sürece tepki alımı beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5530 ve 1,54 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5760 ve 1,5880 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Almanya ZEW güven endeksinin beklentilerin altında kalmasına rağmen İspanya’nın borçlanma ihalesine katılımın güçlü olması euroda alımları destekledi. Nitekim günün genelinde 1,2168-1,2350 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,95 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi mayıs ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD mayıs ayı ÜFE, konut rakamları ve sanayi üretimi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,2250 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2140 ve 1,2250 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2420 ve 1,2530 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesine rağmen piyasada risk algılamasının değişmesi sterlinde alımları destekledi. Nitekim günün genelinde 1,4683-1,4838 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,42 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere mayıs ayı işsizlik rakamlarının yanı sıra ABD mayıs ayı ÜFE, konut rakamları ve sanayi üretimi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,4780 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4610 ve 1,47 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4910 ve 1,4990 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Petrolde son haftalarda yaşanan bekle-gör stratejisi zaman zaman sapmalar göstermekle birlikte devam etmektedir. Nitekim günün genelinde 91,1-91,7 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık -yüzde 0,07 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi mayıs ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD mayıs ayı ÜFE, konut rakamları ve sanayi üretimi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın yüksek olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 91’in altına inilmediği sürece çıkış beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 90,95 ve 90,25 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 91,85 ve 92,7 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler