FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: IMKB’deki satışlara karşın dolar kurunda dün aşağı eğilimli seyrin etkili olduğunu gözlemledik. Bunda doların uluslararası piyasalarda satıcılı bir seyir izlemesi etkili oldu. Günün genelinde 1,4090-1,43 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,13 oranında değer kazandı. Bugün, Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararının yanı sıra ekim ayı ISM imalat dışı endeksin piyasada etkili olması beklenmelidir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına karşın sinyallerin al olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,4080’in üstünde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,40 ve 1,3960 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,42 ve 1,43 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi’ne yönelik olumlu makro ekonomik verilerin yanı sıra Avustralya Merkez Bankası’nın faiz artırım kararı paritede alımları destekledi. Günün genelinde 1,3880-1,4059 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,04 oranında değer kazandı. Bugün, Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararının yanı sıra ekim ayı ISM imalat dışı endeksin piyasada etkili olması beklenmelidir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin al olmasına bağlı olarak yükseliş hareketinin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,3940 seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3870 ve 1,3940 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4130 ve 1,4210 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere PMI inşaat endeksinin beklentilerin altında kalması sterlinde satışları güçlendirirken Fed’in faiz kararına yönelik fiyatlamalar satışları sınırladı. Günün genelinde 1,5962-1,6080 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,02 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere ekim ayı PMI hizmet endeksinin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararı ve ABD ekim ayı ISM imalat dışı endeksinin piyasada etkili olması beklenmelidir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al ve orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,5960 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,59 ve 1,5960 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6130 ve 1,6190 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede tepki alımları dün oldukça sınırlı bir düzeyde gerçekleşti. Günün genelinde 80,5-81 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,23 oranında değer kaybetti. Bugün, Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararının yanı sıra ekim ayı ISM imalat dışı endeksin piyasada etkili olması beklenmelidir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Paritede tepki alımlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 80,3 ve 79,8 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 81,1 ve 81,5 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler