FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda geçtiğimiz haftanın genelinde İrlanda ekonomisindeki gelişmeler, Kore’deki gerginlik ve Portekiz ekonomisine yönelik spekülasyonlar yuarı hareket yaşanmasına neden oldu. Haftanın genelinde 1,4340-1,4950 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 3 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararının yanı sıra ABD kasım ayı tarım dışı istihdam rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin al olmasına bağlı olarak yükseliş hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Yukarı hareketin süremesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4770 ve 1,4670 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4950 ve 1,5050 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde İrlanda ekonomisindeki gelişmeler, Kore’deki gerginlik ve Portekiz ekonomisine yönelik spekülasyonlar euroda satışların güçlenmesine neden olurken parite son iki ayın en düşük seviyesine geriledi. Haftanın genelinde 1,3201-1,3786 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 3,19 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararının yanı sıra ABD kasım ayı tarım dışı istihdam rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,3340 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3060 ve 1,3160 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3340 ve 1,3440 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi ekonomilerine yönelik endişelerin artmasına bağlı olarak sterlinde satışların etkili olduğunu gözlemledik. Haftanın genelinde 1,5576-1,6085 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 2,47 oranında değer kaybetti. Bu hafta, piyasada İngiltere kasım ayı PMI imalat endeksinin yanı sıra ABD kasım ayı tarım dışı istihdam rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,5680 direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5430 ve 1,5510 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5670 ve 1,5750 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Diğer paritelerin aksine USD/JPY, Euro Bölgesi’ndeki yüksek tansiyonu oldukça temkinli yaklaştı. Haftanın genelinde 82,8-84,2 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,67 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararının yanı sıra ABD kasım ayı tarım dışı istihdam rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle ve orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Alımların sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 83,7 ve 83,25 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 84,5 ve 85 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler