FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İdeal Gıda halka açılıyor

Ülker Grubu şirketlerinden "İDEAL GIDA" geçen hafta yaptığı Genel Kurul toplantısında "halka açılma" kararı aldı.

Ülker Grubu'nun Gebze Sanayi Bölgesi'nde bisküvi üretimi yapan en yeni ve en modern tesisine sahip olan İdeal Gıda, halka açılma sonrası yapacağı yatırımla üretimini ve gelirlerini artırmayı ve sektöründe en karlı şirket durumuna gelmeyi hedefliyor.
İdeal Gıda'nın en büyük ortağı yine Ülker Grubu'nun halka açık şirketlerinden Ülker Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., İMKB'ye dün gönderdiği açıklamada sermaye artışına gitmek suretiyle sermayesinin bir bölümünü halka arz edeceğini, halka arz ile elde edilecek kaynak ile yeni yatırımlar yaparak kapasitesini ve buna bağlı olarak pazar payı ve cirosunu artırmayı hedeflediğini bildirdi.

İdeal Gıda'nın halka açılma kararının alındığı Genel Kurulunda söz alan bir üye " Biz Türkiye'nin ve komşu coğrafyaların en büyük ve modern bisküvi tesisiyiz. Fabrikamızın yanındaki arazimize yatırım yaparak üretimimizi ve gelirimizi artırmayı hedefledik. İdeal Gıda, Ülker Grubu'nun en genç, dolayısıyla bisküvi üretiminde en modern tesisi. Fabrikamızın yanında bulunan bize ait araziyi değerlendirmek istedik. Buraya yeni üretim tesisleri kurmayı hedefledik. İdeal Gıda'nın halka açılmaktaki en büyük hedefi hem üretimini ve gelirlerini artırmak, hem de Ülker Grubu'ne güven duyan halkımızla yeni yatırımlarımızı paylaşmak." şeklinde konuştu.

İDEAL GIDA.

Ülker Gıda'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada İdeal Gıda şuşekilde tanımlandı:

"1997 yılında Kocaeli, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde Türkiye'nin bisküvi piyasasında yüzde 64 pazar payına sahip Ülker Grubu'nun yeni bir şirketi olarak üretime başlayan İdeal Gıda, oluşturduğu otomasyon sayesinde minumum iş gücü ile yüksek verimle çalışan sektör için örnek bir kuruluştur. İdeal Gıda tesislerinde her türlü ileri teknoloji uygulanmakta olup bilgisayar destekli otomasyon sistemi ve proses kontrollü hatları ile el değmeden gerçekleşen üretim, kalite ve teknolojinin göstergeleridir. 70 ürün çeşidine sahip İdeal Gıda, üretim faaliyetlerini sahip olduğu ISO 9000, 2000 Kalite Yönetim Sistemi, HACCP ve BRC sertifikaları ile sürdürüyor.

85 bin 330 metrekare açık, 26 bin 674 metrekare kapalı alan üzerine kurulu olan fabrikada 7 ayrı tam otomatik bisküvi üretim tesisi bulunuyor. 312 kişinin çalıştığı fabrikada günlük üretim kapasitesi 155 ton."

Express


En Çok Aranan Haberler