FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İGDAŞ halka arzı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İGDAŞ'ın halka arz edilmesi sonrasında blok satışın yapılmasının planlandığını söyledi. Özelleştirmeden 5 milyar Euro'nun üzerinde gelir bekleniyor.

Topbaş özelleştirmenin ilk olarak halka arzla başlayacağını kaydetti.

CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Topbaş, "İlk satışta kısmen halka arz ettikten sonra satışa çıkmak istiyoruz. Halka açmadan blok satışa çıkmak istemiyoruz" diye konuştu.

NTV-MSNBC'de yer alan habere göre Topbaş, özelleştirmenin gelir odaklı olacağını söyledi ve 5 milyar Euro gelir elde edilmesinin beklendiğini kaydetti. Topbaş, bu gelirin İstanbul'un diğer ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacağını ifade etti.

Topbaş, "Her yıl 300 bin kadar nüfus artıyor. Demek ki 1/5'i kadar abone sayısı aratacak. Bu kadar geleceği karlı bir kuruluşu ucuza satmak istemiyoruz" diye konuştu.

Özelleştirmenin bu yıl sonuna kadar gerçekleşmesi için hazırlandıklarını belirten Topbaş, yasal düzenleme açısından bir sorun olmadığını kaydetti. Topbaş, varlık ya da imtiyaz hakkı satışının belirlenmesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Topbaş, İGDAŞ'ın özelleştirilmesiyle fiyatların artmayacağını taahhüt ediyor. Tarifeleri düzenleyici bir kurul da olacak.

Express


En Çok Aranan Haberler