FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi kartı faiz oranları düşürüldü

Merkez Bankası kredi kartı işlemlerinde Türk Lirası için uygulanan azami faiz oranlarını 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere düşürdü. Türk Lirası için uygulanan azami faiz oranı 3.96’dan 3.49’a düşürülürken, dolar ve euroda uygulanan azami faiz oranı ise değiştirilmedi.

Merkez Bankası’nın Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, aylık azami akdi faiz oranı Türk lirası için yüzde 3.49, dolar için yüzde 2.54 ve euro için yüzde 2.30 olacak. Aylık azami gecikme faizi oranı da Türk lirası için yüzde 4.24, doları için yüzde 3.11 ve euro için yüzde ise 2.82 uygulanacak.

REESKONT İŞLEMLERİNDE UYGULANACAK FAİZ ORANLARI BELİRLENDİ

Öte yandan Merkez Bankası’na ait Reeskont ve Avans İşlemlerinde Uygulanacak Faiz Oranları Hakkında Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Merkez Bankası tarafından vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık yüzde 18, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 19 olacak. ANKA

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler