FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kripto paramı nasıl muhafaza edebilirim? Kripto para nasıl saklanır?

Günümüzde Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin ve BNB gibi pek çok kripto para birimi mevcut iken söz edilen dijital paraların farklı yöntemlerle saklanması mümkündür. Bu noktada kripto para kullanıcılarının maliyete veya güvenilirlik derecesine göre bir seçim yapmaları uygundur. Dolayısıyla bireysel veya kurumsal kripto para kullanıcıları farklı yöntemlerle yatırımlarını muhafaza edebilir. Soğuk cüzdan markaları nelerdir?

Kripto paramı nasıl muhafaza edebilirim? Kripto para nasıl saklanır?

Kripto para dünyasına giriş yapılırken bu dijital para birimlerinin nasıl kullanıldığı ve hangi yöntemlerle saklanabildiği hakkında bilgi edinilmelidir. Çünkü günümüzde soğuk cüzdanlar gibi pek çok yöntemle kripto para birimlerinin kolaylıkla saklanması mümkündür. Buna ek olarak kripto para birimlerinin saklanmasını mümkün kılan yöntemler hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar için ayrı ayrı ele alınabilir. Böylelikle söz edilen para birimlerinin muhafaza edilmesinde en güvenilir yöntemin hangisi olduğu da ortaya çıkacaktır.

Kripto paramı nasıl muhafaza edebilirim?

Gün geçtikçe daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşan kripto paraların nasıl kullanıldığı ve muhafaza edildiği merak konusudur. Çünkü özellikle Bitcoin ve Ethereum gibi piyasa değeri yüksek olan kripto paraların güvenli platformlar aracılığıyla kullanılmasının önem arz ettiği bilinir. Bu da pek çok kişi tarafından "Kripto para nasıl saklanır?" gibi bir soruya yanıt olan platformlar ile yöntemlerin araştırılmasına yol açar.

Kripto paraların güvenli bir şekilde saklanması bu dijital para birimlerini yatırım veya ödeme yapma amacıyla kullanılan kişiler için aynı derecede önem arz eder. Bu para birimlerinin saklanması için kullanılabilen yöntemler ise oldukça çeşitlidir. Örneğin kurumsal kullanıcıların yüksek maliyetli ve gelişmiş yöntemlerle kripto paralarını muhafaza etmeleri mümkündür. Ancak bireysel kullanıcılar da blockchain adı verilen blok zinciri sayesinde kripto paralarını kolaylıkla saklayabilir. Hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların kripto paralarını saklamak amacıyla kullanabildikleri yöntemler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Kağıt Cüzdanlar: Bu yöntem sayesinde kripto paralara ait olan özel anahtarlar kağıt üzerinde muhafaza edilebilir. Yani özel anahtarların doğrudan veya bir QR kod yardımıyla kağıt üzerinde saklanması mümkündür. Ancak bu yöntemde kağıt cüzdanın çalınma, yıpranma veya kaybolma riskinin bulunduğu unutulmamalıdır.
  • Çevrim İçi Cüzdanlar: İnternete bağlı olan her bir kripto para saklama yönteminin bu başlıkta ele alınabildiği belirtilmelidir. Yani online cüzdanlar kullanılarak kripto para saklama işlemi gerçekleştirilebilir.
  • Donanım Cüzdanlar: Kripto paralara ait olan özel anahtarların saklanmasını mümkün kılan donanım cihazları bu kapsamda ele alınır. Kurtarma sözcükleri ile yedekleme imkanı gibi seçeneklerin mevcut olduğu bu yöntemin en güvenli saklama yolu olarak nitelendirildiği belirtilmelidir.
  • Kripto Para İşlem Platformu: Bu kripto para saklama yönteminde direkt olarak dijital para birimine ait olan platformlara başvurulur. Yani kripto para işlem platformu da bireysel kullanıcılar için bu dijital para birimlerinin blockchain sistemiyle muhafaza edilmesini mümkün kılar.

Soğuk cüzdan nedir?

Kripto para dünyasına adım atmak isteyen pek çok kişi soğuk cüzdan kavramının ne anlama geldiğini öğrenmek ister. Çünkü kripto para saklama yöntemleri arasında yer alan bu seçeneğin sıklıkla gündeme geldiği görülür. Ledger gibi markalar tarafından üretilen soğuk cüzdanlar sayesinde kripto para birimlerinin güvence altına alınması mümkündür.

Nitekim soğuk cüzdanlar çevrim dışı olarak kullanıldığı için en güvenli kripto para saklama yöntemleri arasında sıralanır. Fiziksel bir donanım olan soğuk cüzdanlar çevrim içi bağlantı gerektirmeden kripto paraların muhafaza edilmesini sağlar. Yani donanım cüzdanlarının bir diğer adı olan bu kavram USB belleğe benzeyen araçları temsil eder. Söz edilen bu cihazlar sayesinde kripto paraların fiziksel ortamda saklanması kolaylaşır.

Soğuk cüzdanda hangi coinler saklanır?

Donanım cüzdanları arasında bulunan soğuk cüzdanlar farklı markalar tarafından üretilir. Bu cüzdanlar ile kripto paraların çevrim içi bağlantıya gereksinim duyulmadan güvenilir bir şekilde saklanabildiği bilinir. Soğuk cüzdan satın alıp kripto paralarını bu araçlarda muhafaza etmek isteyen kişiler ise özellikle bir hususu araştırır. Bu husus da soğuk cüzdanda saklanması mümkün olan kripto para birimlerinin isimleridir. Günümüzde Ledger ve Trezor gibi pek çok soğuk cüzdan markasının mevcut olduğu görülür. Söz edilen bu popüler donanım cüzdanları ise neredeyse 5.000'i aşkın kripto para birimini destekler. Yani bu araçlar satın alındığı zaman aşağıdaki kripto para birimleri gibi pek çok dijital para biriminin muhafaza edilmesi mümkün olur:

  • Dogecoin
  • Ethereum
  • Bitcoin
  • BNB
  • Litecoin
  • Optimisim
  • ZCash
    Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler