FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Macarların kirli çamaşırı ortaya döküldü!

**Macaristan hükümeti ekonomik eylem planı açıklayacak. Macaristan Başbakanı'nın sözcüsü, kirli çamaşırların ardı ardına ortaya dökülmeye başladığını belirtti.

**

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın sözcüsü bütçe raporunun açıklanmasının ardından hükümetin 72 saat içerisinde ekonomik eylem planı sunacağını ve bu planın köklü reformlarla vergi indirimleri içereceğini söyledi.

Başbakan Orban'ın sözcüsü Peter Szijjarto TV2 televizyonunda yaptığı açıklamada, "Ülke ekonomisinin gerçek durumunu yansıtan rakamların açıklanmasının ardından, 72 saat içerisinde ekonomik eylem planının masada olması gerekiyor" dedi.

Bütçedeki durumun önceki hükümetin ortaya koyduğundan çok daha kötü olduğunu tekrarlayan Szijjarto, kirli çamaşırların ardı ardına ortaya dökülmeye başladığı ifadesini kullandı.

Haber portalı napi.hu'da yer alan bir haberde iktidardaki Fidesz partisinin başkan yardımcısının dün kamu maliyesinde durumun beklenenden daha kötü olduğunu ve Yunanistan tarzı bir borç krizinden kurtulma şansının çok zayıf olduğunu söylediği belirtilmişti.

Uluslararası Para Fonu'nun Macaristan temsilcisi Iryna Ivaschenko da dün bir açıklama yaparak IMF Macaristan masası şefinin hükümetle resmi olmayan görüşmelerde bulunmak için birkaç gün içinde Budapeşte'ye geleceğini söyledi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler