FİNANS

Mahkeme kararı öncesi borsaya girmeli mi?

Turkish Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende piyasaların tekrar Anayasa Mahkemesi kararına kilitlendiği belirtildi.

"Kısa Vadede Anayasa Mahkemesi’nin Kararı Etkili Olacak" başlığıyla hazırlanan bültende şu değerlendirme yapıldı;

"İMKB’de, 32.700’den başlayan yükseliş sonrasında sağlıklı bir düzeltme hareketi gerçekleşiyor. Orta vadeli düşen kanal içerisinde güçlü bir tepki hareketi gerçekleştirdik ama daha öncede belirttiğimiz 38.650 seviyesinden geçen orta vadeli düşen ana kanal direncini aşamadık.

İMKB güç toplamak için beklentimiz doğrultusunda dün geri çekilme yaşadı. Aşılamayan dirençlerden güvenilir desteklere bir yolculuk yaşıyoruz. Pazartesi günkü yorumumuzda yurtdışı borsalara paralel yükselmediğimiz için, düşmemizin de yurtdışı dinamikler içerisinde olmayacağını belirtmiştik.

Dün kısa vadede yurtdışından ayrıştığımız bir kere daha görüldü. Bu kez yurtdışı güçlü, İMKB güçsüzdü. Anayasa mahkemesi AKP’nin kapatma davasını önümüzdeki hafta başında görüşmeye başlayacak. Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını ilk görüşmede sonuçlandırmadığını düşünürsek, önümüzdeki hafta içerisinde açıklanacak diyebiliriz.

Dün Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararının tarihinin açıklanmasının İMKB’ye satış olarak yansıdığını gördük. Bu da son dönemde AKP’nin kapatılmayacağının satın alınması senaryosunun çok geçerli olmadığını gösterdi.

Dün yaşanan hacimli düşüş ve alternatif piyasalarda yaşanan tepki sonrasında piyasalar daha temkinli hareket edecektir. Yurtdışında yaşanan güçlenmenin devamı ile birlikte bugün de kısa vadeli yükseliş denemeleri olacaktır ama yükseliş denemeleri para çıkışı ve maliyetlendirme olarak geri dönecektir.

38.000-39.000 bölgesinin kırılması için piyasalarda düzeltme hareketinin biraz daha sürmesi gerekiyor ve daha yüksek katılım ile yükseliş yaşanması gerekiyor.

1,3 Milyar YTL’nin altında kalan hacimlerle yükseliş hareketi dünkü yükselişin bugünkü tepkisi olacaktır.

Dünkü yorumumuzda AKP’nin kapatma davası ile ilgili kararın kısa süreli etkisi olacağını belirtmiştik. Önümüzdeki hafta içinde AKP ile ilgili karar açıklanana kadar bu kısa süreli etki devam edecek. Karar hiçbir şekilde orta vadeyi etkileyemeyecek. Karar ile birlikte bu kısa vadeli etki de kalkacak ve yurtdışı piyasalara paralel hareket başlayacak. AKP’nin kapatılma ihtimalinin, kapatılmama ihtimalinden yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden 38.650 direncine yönelik yükselişler satış fırsatı, Anayasa Mahkemesi’nin kararının açıklanması alış fırsatı olacaktır."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler