FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez Bankası dolara müdahale eder mi?

GM’nin iflas resti ve Avrupa Bankaları’nın 2 trilyon dolarlık açığını etkisiyle dün yıkılan piyasaların ardından yükselişe geçen dolar, 1.80 TL seviyesine ulaşarak tarihi zirve yaptı.

Bu hareketten sonra gözler faizleri hızla aşağı çekerek dolardaki yükselişe zemin hazırlayan Merkez Bankası’na çevrildi.

Uzmanlar Merkez Bankası’nın müdahale için bir müddet daha bekleyeceğini öngörüyor. Yükselişte hedef olarak 1.85 TL seviyesini belirleyen uzmanlar, bu seviyeden bir müdahalenin geleceğini tahmin ediyor.

Ancak olası bir müdahalede Merkez Banaksı’nın başarısız olması ve yükselişin önüne geçememesi halinde daha hızlı bir devalüasyon yaşanacağının altı çiziliyor.

Güçlü döviz rezerviyle gelişmeleri yakından takip eden Merkez Bankası’nın gün içerisinde müdahale silahını çekmeden de piyasalara hızlı yükselişe izin vermeyeceği mesajını vermesi bekleniyor.

Merkez Bankası'nın müdahale etmesinin şu durumda anlamlı olmayacağına dikkat çeken uzmanlar, bütün gelişen ülke para birimlerinde bir kayıp olduğunu, Türkiye'ye özgü bir çıkışın yaşanmadığını belirtiyor.

Sadece Türkiye'ye özgü bir çıkış olmaması nedeniyle olası bir müdahalenin boşu boşuna rezerv kaybı anlamına geleceği vurgulanıyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler