FİNANS

Murpy diyor ki: Bankaları al

Turkish Yatırım Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
Piyasalara sözü, nazı ve analizi geçen Meredith Whitney, bankacılık sektörü için Murpy kanunlarını koyan bir bayan. Meredith Whitney, bugün 2. çeyrek kar rakamını açıklayacak Goldman Sachs için tavsiyesini “Nötr” seviyesinden “Al” yönünde yukarı yönde revize etti.

Ardından CNBC ekranlarında çıkıp Bank Of America’nın defter değerine göre en çok ucuz hisselerden birisi olduğunu belirtti. ABD bankacılık sektörü için ise kısa vadeli güçlü bir potansiyel barındığını belirtti.

Bankacılık sektörü bilançolarını açıklamadan Meredith Whitney’in tavsiyelerini açıklaması, bilançolar açıklanmadan alımları tetikledi. Kötümser bekleyiş, iyimser bir bekleyişe dönüştü. Goldman Sachs %5,3 ve Bank Of America %9,3 oranında değer kazandı. Bu tavsiyeler ve açıklamalar ise birlikte KBW Bankacılık Endeksi %6,5 oranında yükseliş yaşadı. Bankacılık sektörü ile ilgili tavsiyeler piyasalar üzerinde de etkili oldu. Dow Jones dünü %2.27, Nasdaq %2.12 ve S&P 500 %2.49 oranında değer kazandı. Dün ABD piyasalarında tek bir şey eksikti oda işlem hacminin yükselişte oldukça düşük kalmasıydı.

M.Whitney’in dün yaptığı öngörülerin, bugün gerçekleşip gerçekleşmediği görülecek. Goldman Sachs’ın bugün piyasalar açılmadan önce kar rakamlarını açıklaması bekleniyor. Goldman Sachs haricinde Johnson & Johnson ve İntel de bugün kar rakamlarını açıklayacak. Ayrıca bugün ABD’de 15:30 perakende satış rakamlarının yakından takip edilmesi gerekiyor.

ABD piyasaları dün Whitney’in aklına uydu yükseldi, yükselişin ve hacmin oluşması için bugünkü gerçekleşmeler ABD’de takip edilecek.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler