FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obama: İşsizlikteki düşüş umuda yol açtı

**ABD Başkanı Barack Obama, ocak ayında işsizlik oranının gerilemesinin "umuda yol açtığını" söyledi.

**

Obama, Washington'da yaptığı açıklamada, işsizlik oranındaki beklenmedik düşüşü, "kutlamaya değil ancak, umuda yol açtı" diyerek değerlendirdi.

"Bu veri, kendimizi içinde bulduğumuz büyük delikten kurtulmaya çalışmamızda mütevazi bir ilerleme olduğunu gösteriyor" diyen Obama, halen birçok insanın işsiz kalmaya devam ettiğine, ekonomiyi düzeltmede çok fazla çalışmaya ihtiyaç olduğuna işaret etti.

Tek bir veriye çok fazla anlam yüklemekten kaçınan Obama, "bu rakamlar gelecek aylarda inişli çıkışlı olmayı sürdürecek" dedi.

Çalışma Bakanlığı, dün, yüzde 10 seviyesindeki işsizlik oranının ocak ayında yüzde 9,7'ye düştüğünü açıklamıştı. Bu oranın yüzde 10,1 olması bekleniyordu.

Bu arada Hazine Bakanı Timothy Geithner, ABC televizyonunun yarın yayınlayacağı "This Week" programına verdiği demeçte, ABD ekonomisinde, son 12 ay ya da daha öncesine göre, çift dipli resesyon riskinin düşük olduğunu ifade etti.

Geçen yılın son çeyreğinde ekonominin altı yıldaki en hızlı büyüme oranını kaydettiğini hatırlatan Geithner, ekonominin "iyileşme sürecinde" olduğuna inandığını dile getirdi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler