FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Önce halka arz yapılsın"

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığına vekalet eden, İkinci başkan Turan Erol, özelleştirme kapsamında bulunan Halkbank'ın halka arzı için yeterli piyasa derinliği olduğunu belirtirken, "İyi bir fiyattan halka arz edilirse, vatandaş bunun hisselerini alabilir" dedi.

Erol bu arada, Halkbank'ta öncelikle 'halka açılma' ardından satışın, değer açısından daha mantıklı olabileceğini vurguladı.

A.A muhabirinin sorularını yanıtlayan Erol, bundan önce gerçekleştirilen banka ve katılım bankaları halka arzlarında gelen yüksek talebe de dikkat çekerken, Halkbank'ın tamamının da halka arz edilmek zorunda olmadığınıkaydetti.

Halkbank'ın özelleştirilmesinde 'halka arz' yönteminin kullanılması durumunda bunun için yeterli piyasa derinliği olduğunu belirten Erol, "Bupiyasa derinliği var. İyi bir fiyattan halka arz edildiği düşünülürse vatandaş bunun hisselerini alabilir" dedi.

"HALKA AÇILMA, ŞEFFAFLIĞI GETİRECEK"

Banka'nın küçük de olsa bir bölümünün halka açılmasının, SPK gibi şeffaflığa önem veren bir kurumun denetimi altına girmesi anlamı da taşıyacağını kaydeden Erol, yabancı yatırımcıların talebinin de büyük oranda halka açık şirketlere yönelik olduğunun altını çizdi.

Halkbank'ın küçük bir bölümünün dahi halka açılması durumunda geriye kalan bölümünün piyasa değerinin artacağını da ifade eden Erol, "Öncelikle halka açılma, ardından satış, değer açısından daha mantıklı olabilir" diye konuştu.

"KOTE OLAN ŞİRKET SAYISINI 1000'NİN ÜZERİNE ÇIKARALIM"

Şu anda, Borsaya kote olan şirket sayısının 604 olduğunu anlatan Erol, bu sayının bin-bin-500'e çıkarılmasını istediklerini, bu durumda mevcut durumda yüzde 5'ler seviyesinde olan büyümenin yüzde 7-8'lere ulaşacağını vurguladı.

Ekonominin gelişimi ve şeffaflık için mümkün olduğunca daha çok şirketin halka açılması gerektiğini kaydeden Erol, borsaya açılmanın, uluslararası değerlemenin yapılabilmesi açısından da önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Express


En Çok Aranan Haberler