FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oyak'tan 2 milyar YTL'lik fon belgesi ihracı

Oyak Emeklilik A.Ş. Büyüme Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu'nun portföyünü temsil eden 2 milyar YTL’lik katılma belgesi ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu.

SPK Haftalık Bültenine göre, daha önce başvuran Fortis Emeklilik ve Hayat A.Ş. Gruplara Yönelik Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma araçları Emeklilik Yatırım Fonu'na ait 300 milyon YTL tutarındaki katılma belgesi ihracı SPK tarafından kayda alındı. Söz konusu Fon'un portföyü yüzde 84 oranında devlet tahvili, yüzde 16 oranında ters repo işlemlerinden oluşuyor.

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. B Tipi Sütaş Değişken Özel Fonu’nun tutarının 40 milyon’dan 70 milyona çıkarılması nedeniyle 30 milyon YTL’lik artırımı temsil eden katılma belgelerinin ihracı da Kurul kaydına alındı. Bu fonun portföyünde yüzde 85.50 oranında devlet tahvili, yüzde 8.43 hisse senedi, yüzde 5.07 ters repo, yüzde 0.53 ileri valörlü alışlar ve yüzde 0.47 oranında Hazine bonosu bulunuyor.

İŞ YATIRIMDAN YENİ FON
SPK, 100 milyon YTL başlangıç tutarlı İş Yatırım-iBoxx Türkiye Gösterge Tahvil B Tipi Borsa Yatırım Fonu’nun kuruluşuna izin verirken, Türk Ekonomi Bankası A.Ş. B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı İkinci Yatırım Fonu’nun yatırım yapılacak araçlarda değişiklik başvurusunu onayladı. Fon portföyünün yaklaşık yüzde 85’i Fon'un vade yapısına uygun kamu borçlanma senetlerinden veya Borsa dışı ters repo sözleşmesinden, yaklaşık yüzde 15’i de Borsa dışı dolar/YTL kuruna dayalı opsiyon sözleşmesinden oluşacak.

Finansbank A.Ş.’nin portföy yönetim şirketlerinin bireysel portföy yönetimine varlıklarının saklanmasında portföy saklama kuruluşu olarak faaliyet göstermesine de Kurul'dan izin çıktı.

CREDITWEST FAKTORING’DEN 50 MİLYON YTL’LİK TAHVİL İHRACI

Öte yandan, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş’nin Creditwest Faktoring A.Ş. şirketinin değişken faizli 2 yıl vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli 50 milyon YTL tutarında tahvil ihracı da Kurul tarafından kayda alındı. SPK, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin söz konusu tahvillerin Kurul kaydına alınmasından talep toplama süresinin sonuna kadar maruz kalınabilecek piyasa riskinin yönetilebilmesi için talep toplama süresi boyunca ek getiri oranının aralık şekilde tutulmasına ilişkin talebini olumlu karşıladı. İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. de söz konusu tahvillere ilişkin nihai ek getiri oranı ile ilk kupon ödeme dönemi için geçerli olacak nihai faiz oranı ve yıllık bileşik faiz oranını kamuoyuna açıklayacak.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler