FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Petrol fiyatları ikiye katlanacak"

Avrupa’da petroldeki fiyat artışlarına karşı yapılan protestolar sürerken, İngiliz Independent gazetesi tam sayfa kapaktan verdiği haberinde petrol fiyatlarındaki hızlı yükselişin daha yeni başladığını okuyucularına "Petrol fiyatları ikiye katlanacak" başlığı ile duyurdu.

Gazete, dünyanın en büyük enerji şirketi Gazprom’un Başkanı Alexey Miller’ın “görünebilir gelecekte” fiyatların varil başına 250 doları bulabileceğini belirttiğine de dikkat çekti.

The İndependent gazetesi, yükselen petrol fiyatlarını tam sayfa kapak yaptı. Kapağında "Petrol fiyatları ikiye katlanacak" başlığını kullanan gazete, dünyanın en büyük enerji şirketi Gazprom’un Başkanı Alexey Miller’ın şaşırtıcı açıklamalarına dikkat çekti. Gazete, Miller'in, yükselen petrol fiyatları hakkında bir uyarı yaptığını ve “görünebilir gelecekte” fiyatların varil başına 250 doları bulacağı tahminini yaptığını yazdı.

Gazprom’un Başkanı Alexey Miller'in petrol fiyatlarına ilişkin tahminlerinin petrolün piyasalarda "şok dalgası" yarattığı vurgulanan haberde "Sayın Miller'in tahmini, 150-200 dolar olan en yüksek piyasa tahminlerinden çok ötede" yorumu yapıldı.

Gazete, 250 dolarlık petrolün en görünebilir sonucunun petrol pompalamasında olacağını belirtti.

Miller de konuşmasında petrol fiyat artışı için finansal spekulatörleri kısmen suçlamakla birlikte asıl sebebin ise arz ve talep olduğunu belirterek, bunun da Çin ve Hindistan gibi kalkınmakta olan ülkelerdeki hızlı büyümeden kaynaklandığını söyledi.

Avrupa için Miller’in rolünün öneminin kıtanın tek ve en büyük gaz sağlayıcısı olarak artarak devam edeceğini belirten gazete, Miller’ın şu sözlerine yer verdi:

“Gazprom ve Avrupalılar arasındaki ilişki karşılıklı güvene dayanıyor. Avrupalı tüketicilere onların bize güvendiği kadar güveniyoruz. Bütün samimiyetimle yeniden su yüzüne çıkan korumacı eğilimlerden rahatsızım."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler