FİNANS

Piyasalar güne temkinli başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi güne 33 puanlık artışla 42556 puandan başladı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.08 oranında değer kazanırken 50.644,489 YTL'lik işlem hacmi gerçekleşti.

Bileşik Endeks'in, orta ve uzun vadeli düşüş trendinden çıktığı belirtiliyor.

42400 üzerinde kapanış ile birlikte İMKB’de tepki hareketinin başladığı ve 42400 destek olduğu sürece tepki hareketinin 43400 seviyesine kadar sürebileceği ifade ediliyor.

İMKB'de sıkışma böylelikle üst banda taşınmış oluyor.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Bugün için de yukarı yönlü seyrini sürdürmeye çalışacak olan Endeks'te, işlem hacminde yaşanacak artışa bağlı olarak 42800 - 43400 aralığı ilk hedef konumunda bulunuyor.

İşlem hacminin yukarı yönlü seyri destekleyememesi halinde gelebilecek satışlar gün içi destek seviyesi olan 42200 üzerinde karşılanmaya çalışılacağı ifade ediliyor.

Bugün veri akışının yoğun olduğu bir gün olacak. TÜİK işsizlik oranı Euro Bölgesi GSYİH ve TÜFE ABD işsizlik başvuruları, kapasite kullanım oranı, sanayi üretimi, New York FED imalat sanayi endeksi günün en önemli verileri arasında bulunuyor.

Saat 19:00’da açıklanacak olan TCMB PPK faiz kararı da piyasalar tarafından bekleniyor. Faizlerin 50 baz puan artmasına yönelik beklenti bulunuyor.

DÖVİZ

Dünkü işlemlere 1.2500’in hemen altından son günlerdeki iyimser hareketin devamıyla başlayan bankalararası dolar/YTL kotasyonları, gün ortasında bir ara 1.2600’ya doğru bir sıçrama gerçekleştirdiyse de ABD’de çekirdek TÜFE’nin beklentilerden daha ılımlı gelmesi sonrasında yatayda kalarak 1.2550-1.2575 civarında dengelendi.

Kotasyonlarda bu sabahki ilk işlemler ise 1.2510-1.2540’tan oluşuyor.

Bugün ABD ve Avrupa’dan önemli bir haber akışı bulunurken, dataların yaratacağı hareketlilik dışında yatay bir seyir öngörülüyor. Kotasyonlarda gün bazında 1.2400-1.2650 bandında hareketin süreceği ifade ediliyor.

[**DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

**](https://finans.mynet.com/doviz/)

PARİTE

1.5396-1.5487 aralığında hareket ederek son günlere göre oldukça dar bir alanda kalan parite, günün en önemli datasında ABD’de çekirdek TÜFE’nin yüzde 0.1’lik artışla yüzde 0.2’lik beklentilerin altında kalmasına rağmen hızlı hareketlerden uzak durdu. Bu data sonrasında FED’in kısa vadede faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmeme ihtimali oldukça artarken, bu ise paritede yukarı yönde bir gün içi dengelenme sağladı.

İngiltere MB Başkanı King’in enflasyon riskine değinen konuşması da pariteyi destekledi. ECB’nin de enflasyonla mücadeleye daha önem vermesi faiz makasının korunmasına yol açacağından, paritede bu sabahki ilk işlemler 1.5480 civarından oluşuyor.

Bugün önemli bir veri akışı bulunurken, gün bazında 1.5350-1.5570 aralığında hareketin süreceği öngörülüyor. Analistler, kısa vadedeki yönün bugünkü bu bandın aşılacağı yöne doğru kuvvetlenme eğilimine gireceğini belirtiyor.

TAHVİL - BONO PİYASASI

Spot piyasa işlemlerini yüzde 19.48 bileşikten tamamlamasının ardından öğleden sonra yaşanan satış hareketiyle yukarı yönelen gösterge kağıt faizi, valörlü işlemleri yüzde 19.57’den tamamladı.

ABD’de çekirdek TÜFE’nin beklentilerden daha iyi gelmesi iyimserlik bağlamında fazla bir etki yaratmazken, bunda ise ana etken TCMB’nin bugünkü PPK Toplantısı oldu.

Bugünkü toplantıda beklentiler 50 baz puanlık artırım yönünde. Enflasyon beklentilerini kontrol altında tutma bağlamında açıklamalarda ise beklenti bir sonraki toplantıya yönelik olarak temkinli bir ton kullanılması şeklinde. Dolayısıyla faizlerde yüzde 19.00 üzerinde kalınmaya devam edileceği, bugün ise yüzde 19.40 - 20.20 aralığında hareketin süreceği kaydediliyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler