FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar haftaya hızlı başladı

**İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), yurtdışı gelişmelere bağlı olarak olumlu bir açılış gerçekleştirdi.

**

Endeks, 535 puan artışla 55 bin 667 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.97 oranında değer kazandı. Dolar, dolar 1.5700 liradan haftaya başladı.

Cuma günü piyasalar bir miktar kararsız kapanış yapsa da piyasaların olumlu havasını bugün de sürdürmesi beklenebilir. Özellikle paritedeki toparlanmanın devam ediyor olması piyasalar açısından oldukça önemli.

Takip edilmesi gereken dirençler 56.800 ve 59.000 seviyelerindeyken, destekler ise 54.800 ve 53.600 seviyeleri.

Geçtiğimiz haftanın son işlem günü ABD’de açıklanan tüketici güveni verilerinin beklentilerin üzerinde ve son iki buçuk yılın en yüksek seviyesinde açıklaması küresel piyasalarda iyimserliği destekliyor. Avrupa’da da bankalara yönelik stres testlerinin olumlu sonuçlar vermesi pozitif algılanıyor. Haftanın ilk gününde Avrupa ve Türkiye piyasalarında da söz konusu iyimserlikle alıcılı bir seyir izlenmesi bekleniyor.

Ancak Avrupa ülkelerine yönelik riskler ve kırılganlığın sürdüğü unutulmamalı. Bu hafta Avrupa’da gündemdeki sıkıntıların görüşülmesi amacıyla çok sayıda toplantı ve zirve gerçekleşecek.

Meclis'te görüşülecek mali planın onaylanması ve gelebilcek not artırımı beklentilerinin satın alındığı bu dönemde bu taraftaki haberler dikkatle takip edilmeli. Yurtdışı piyasalarda yaşanan düşüşlerde daha sağlam durduğumuz ve gelen satışlarda destek seviyelerinden döndüğümüzü düşünecek olursak yurtdışı tarafta yaşanan olumlu süreçte ise yukarıya devam etmemiz gerekiyor.

Ancak, dış piyasalarda yaşanan sıkıntılar tekrar gündeme geldiği takdirde ise piyasaların bozulacağı ve bunlara kayıtsız kalamayacağımız unutulmamalı.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

DOLAR, PARİTENİN ETKİSİYLE DÜŞÜYOR
Euro Bölgesi'ne ait risklerin bir miktar gündemden kalkmasına bağlı olarak Euro/dolar paritesi 1.2200 seviyelerine doğru tepki hareketi gerçekleştirdi.

Paritede oluşan hareket ve borsalarda yaşanan toparlanmanın etkisiyle dolar haftaya düşüşle başladı.

Kapalıçarşı'da 1,5650 liradan alınan dolar 1,5700 liradan satılıyor. 1,9100 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 1,9150 lira olarak belirlendi.

1.5800 seviyesinin aşağısında yaşanan gerilemenin 1.5500 - 1.5650 bandına kadar devam edebileceği düşünülüyor. Doların,

Emtia fiyatlarına baktığımızda ise, en yakın vadeli NYMEX kontratında petrol fiyatı 74.72 dolar, altının onsu 1230.51 dolar seviyesinde bulunuyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

*](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)****\

DIŞ BORSALAR HAFTAYA İYİ BAŞLADI
ABD borsaları cuma gününü yükselişle kapattı. Bu sabah Asya borsalarında olumlu seyir devam ediyor, endeksler son bir ayın zirvesinde işlem görüyor. Avrupa borsalarının yükselişle açılmaları bekleniyor.

ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yüzde 1.12, S&P 500 yüzde 0.44 değer kazandı. Dow Jones’ta ise dünkü işlemler 10.082-10.215 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.38 değer artışı ile 10.211 puandan tamamlandı.

Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 0.88, Arjantin'de yüzde 0.86 değer artışı vardı.

Avrupa borsalarından Almanya'da yüzde 0.14 değer kaybı, İngiltere'de yüzde 0.61, Fransa'da yüzde 1.11 değer artışı oldu.

Avrupa borsalarının yeni haftaya Wall Street'te geçtiğimiz hafta yaşana yükselişlerin etkisi ile artıda başlamaları bekleniyor. Analistler, yatırımcıların risk alımı konusunda daha istekli olacaklarını tahmin ediyorlar.

BGC Partners, FTSE 100'ün 40 puan, Dax'ın 48 puan ve Cac-40'ın 21 puan artıda açılacağını öngörüyor.

Analistler, ABD'de tüketici güveninde görülen iyileşmesinin, ekonomik ivmede savaşlama endişelerini azaltacağını düşünüyorlar.

Haftanın ilk açılan piyasalarına baktığımızda ise, Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kazandı.

Nikkei Endeksi, 174,60 puan (yüzde 1,80) değer kazanarak 9,879.85 puandan kapandı.

ABD'de Dow Jones en yakın vadeli kontratlarında yeni gündeki işlemler 33 puanlık değer artışı ile devam etmekte.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler