FİNANS

Piyasalar haftaya kötü girdi

İstanbul Menkjul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi yeni haftaya 571 puanlık düşüşle 39073 puandan başladı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 1.44 oranında değer kaybederken, 4.087.613 YTL'lik işlem gerçekleşti.

Geçtiğimiz haftayı 39500 desteğinin üzerinden kapatan endeksin, bugün için dalgalı bir seyir sürdürmesi bekleniyor. 38900 - 38600 aralığını gerilemelerde korumaya çalışması öngörülen endekste, yukarı yönlü hareketlerde işlem hacmi desteğiyle 40200 seviyesi aşılmadığı sürece yükselişlerin tepkinin ötesine geçemeyeceği kaydediliyor.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Bugün endeksin Cuma günü ABD ve Avrupa’daki sert düşüşleri takip edeceği ve satış ağırlıklı seyir izleyeceği düşünülüyor.

Bu hafta yurtiçinde Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar sonrasındaki tartışmalar Meclis Başkanı’nın hafta sonundaki “Senato” önerisine yönelik değerlendirmeler çerçevesinde tartışılmaya devam edilecekken, hükümetin karara yönelik net tepkisini görmek bağlamında ise Başbakan Erdoğan’ın Salı günü Meclis Grubu’nda yapacağı konuşma ve konuşmasındaki ton yakından takip edilecek.

Yurtdışında ise petrol fiyatlarının öncülüğünde, kredi krizinde ikinci dalganın gelip gelmediği endişeleri ön planda olacak.

DÖVİZ

Anayasa Mahkemesi’nin türban davasına ilişkin kararı sonrasında AKP’nin kapatılacağı olasılığını fiyatlama pozisyonuna geçerek Cuma günkü işlemlerde gün boyunca 1.2400’ün hemen üzerinde kalıcılık sağlayan bankalararası dolar/YTL kotasyonları, Perşembe gününe göre yükseliş kaydetmesine rağmen gerek paritedeki Euro lehine kuvvetli görünüm, gerekse de yurtiçinde faizlerdeki aşırı yüksek seviyelere bağlı olarak yeterli bir kuvvetlenme yaşayamadı. ABD Piyasalarındaki şelale düşüşlerinin ardından yeni haftaya başlangıç 1.2470-1.2500’ten gerçekleşirken, gün bazında 1.2350-1.2700 seviyelerinde hareketin sürmesi bekleniyor.

[**DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

**](https://finans.mynet.com/doviz/)

PARİTE

Perşembe günü ECB Başkanı Trichet’in yapmış olduğu Temmuz ayında bir faiz artırımı gelebileceğine yönelik açıklamalar paritede kısa vadeli momentumu Euro lehine çevirirken, Cuma günü ABD’den gelen zayıf tarım-dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri de buna destek verdi. Bunun etkisiyle Perşembe günü 1.5363’ten 1.5600’ya doğru hızlı bir yükseliş yaşayan parite, Cuma günü de 1.5779’a doğru bu yükselişini devam ettirdi. Bu haftaya başlangıç 1.5787 civarından oluşurken, günlük bazda 1.5670-1.5905 bandının değerlendirilebileceği düşünülüyor. Kısa vadeli beklenti ise 1.6000-1.6100’i kırmaya yönelik yeni bir deneme yaşanması yönünde.

TAHVİL - BONO PİYASASI

Perşembe gününü valörlü işlemlerde yüzde 20.20 desteğinin hemen üzerinden tamamlayan gösterge kağıt faizi, Anayasa Mahkemesi’nin türban davasına ilişkin kararı sonrasında AKP’nin kapatılacağı olasılığını fiyatlama pozisyonuna geçerek Cuma günkü işlemlerde bu önemli desteğini kırdı. Nitekim spot piyasa işlemlerinde yüzde 20.58’e doğru çıkışını sürdüren gösterge kağıt faizi, valörlü işlemlerde ise yurtdışı piyasalardaki negatifliğin de devreye girmesiyle yüzde 20.74 bileşiğe ulaştı. ABD Piyasalarındaki agresif düşüşlerin etkisiyle bu haftaya başlangıcın da satıcılı oluşması beklenirken, günlük bazda yüzde 20.60- 21.00 bandının değerlendirilebileceği düşünülüyor. Çarşamba günü ise Hazine’nin piyasaya 3 milyar YTL tutarında iç borç geri ödemesi bulunuyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler