FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar kapatma davasına nasıl tepki verecek?

AKP'nin kapatılmasına ilişkin davanın Cuma akşamı borsa kapanışı sonrasında açıklanması, İMKB'nin ilk tepkisini erteledi. İki günlük hafta sonu tatili piyasada sakinleşme açısından önemli bulunuyor. Borsanın yeni haftaya satış ağırlıklı başlayacağı kesin.

Bunun yanı sıra, davaya ilişkin ilk tepkiyi döviz piyasasında görmek mümkün. Dolar, serbest piyasada 15 Mart 2008 Cumartesi günü saat 12:30 itibariyle 1,2490 YTL'den alınıp, 1,2500 YTL'den satılıyor. 1,9510 YTL'den alınan Avro ise, 1,9530 YTL'den satılıyor.

Geçtiğimiz hafta 1,2600 seviyelerine kadar çıkıp tekrar gerileyen dolardaki hareket, piyasaların ilk tepkisini görmek açısından önemli bulunuyor.

Bununla birlikte, geçtiğimiz günlerde türban ve Kuzey Irak Operasyonu gibi iç gündemi meşgul eden önemli gelişmelerin piyasalar üzerinde çok büyük etki yaratmaması, AKP'nin kapatılmasına dair açılan davanın da kısıtlı tepkilerle geçiştirileceği düşüncesini beraberinde getiriyor.

İç piyasa açısından bu denli önemli gelişmelerin kısıtlı tepkilerle geçiştirilmesi, İMKB'nin neredeyse tamamen yurtdışı piyasalara odaklandığını ve dış dinamiklere göre hareket ettiğini gösteriyor.

Fakat, dış piyasalarda da görünüm iyi değil. ABD kaynaklı global likidite sıkışıklığı, alınan tüm önlemler ve atılan tüm adımlara rağmen bir türlü engellenemiyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler