FİNANS

Piyasalar tepki alışlarıyla açıldı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi güne tepki alımlarıyla 377 puanlık yükselişle 39816 puandan başladı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.96 oranında değer kazanırken, 7.490,896 YTL'lik işlem gerçekleşti.

Güç kaybı devam eden endeksin 39000 seviyelerine kadar geri çekildiği görülüyor.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Teknik gösterglerdeki olumsuz konum zayıf seyri desteklerken, bazı göstergelerin aşırı satım (destek) seviyelerinde olması taban oluşumları görülme olasılığını artırıyor.

Bu durum tepki niteliğindeki yükselişlerin görülebileceği anlamına geliyor.

Direnç seviyeleri 40500 ve 41000 iken, destekler ise 38800 ve 38200 de bulunuyor.

Sabah saatlerinde Almanya’da açıklanacak olan birinci çeyrek final GSYİH ile tüketici güveni dataları hareketlilik yaratan ilk data seti olacakken, öğleden sonra ise önce ECB ve FED yöneticilerinin açıklamaları ve sonrasında da ABD’de saat 17:00’de açıklanacak olan veriler takip edilecek.

Yurtiçinde ise Başbakan Erdoğan önümüzdeki yıllarda 12 milyar dolar kaynak aktarılarak bitirilmesi planlanan GAP Projesini açıklayacak. Bunun etkisiyle bugün o bölgede faaliyeti ve yatırımı bulunan şirketlerin hisse senetlerinde endeksten bağımsız olarak kısa vadeli bir hareketlilik yaşanabileceği düşünülüyor.

TAHVİL - BONO PİYASASI

Haftaya yükseliş yönünde hızlı bir başlangıç yapan ve spot piyasa işlemlerinde Cuma günkü kapanışı olan yüzde 19.78’den yüzde 20.00’nin hemen üzerine doğru bir atak yaşayan gösterge kağıt faizi, valörlü işlemlerde ise çok sınırlı bir kar satışı yaşayarak yüzde 19.96’dan günü tamamladı.

Hazine’nin Çarşamba günkü 6 milyar YTL tutarındaki yüklü bir iç borç geri ödemesi öncesinde, bu paranın geri dönüşünde yüksek faizlerden yararlanma isteğiyle haftanın ilk yarısında yukarı yönlü seyrin korunması bekleniyor. Bugün de yüzde 19.85-20.10 bandında kalınabileceği, yurtdışındaki yoğun data akışı nedeniyle hareketliliği biraz daha etkili olabileceği belirtiliyor.

DÖVİZ

1.2475-1.2500 civarından güne başlayan ve ABD ile İngiltere piyasalarının tatil olması dolayısıyla gün boyunca bu seviyelerde oldukça hareketsiz kalan bankalararası dolar/YTL kotasyonları, yeni işlem gününe ise sınırlı bir gevşemeyle 1.2430-1.2460’dan başladı.

Bugünle beraber yurtdışı piyasalarda yoğun bir makro ekonomik data akışına girilirken, yurtiçinde ise Başbakan Erdoğan’ın açıklayacağı GAP Projesi takip edilecek. Dolayısıyla gün bazında 1.2375-1.2575 bandının değerlendirilebileceği belirtiliyor.

[**DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

**](https://finans.mynet.com/doviz/)

PARİTE

Yurtdışında bugünle beraber başlayacak olan yoğun makro ekonomik data akışı öncesinde kısa vadeli hareketli ortalaması ve 1.5670 desteği üzerinde kalıcı olmayı sürdüren parite, dünkü 1.5770’lik kapanışın ardından yeni güne 1.5790 seviyesinden başladı.

Gün bazındaki öncelikli hareket marjının 1.5670-1.5820 olduğu paritede, bu bandın yukarı yönde kırılması haftalık bazda 1.6040’a doğru yeni bir atak başlatacağı belirtiliyor.

Önceki haftalarda paritedeki hareket petrol fiyatlarını sürüklerken, son günlerde ise tam tersi yaşanarak petrol fiyatlarındaki her yeni zirve denemesi pariteyi de beraberinde yukarı çekiyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler