FİNANS

Piyasalar yaralarını sarmaya çalışıyor

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi güne 217.58 puanlık yükselişle 34137.34 puandan başladı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0.64 değer kazanırken 6.349,929 YTL'lik işlem hacmi gerçekleşti.

İMKB'de satış iştahının giderek azaldığı ve dip oluşumu içerisinde olunduğu görülüyor. Analistler yurtdışı piyasalarda önemli bir bozulma olmaz ise tepki çıkışlarının yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu vurguluyor.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Önemli bir atak yaparak 33800 direncinin üzerinde kapatmayı başaran endekste 34600 ilk direnç bölgesi olacak. Tepki çıkışının devam etmesi durumunda 35200 test edilebilir. Geri çekilmelerde 33200 destek olacak.

ABD piyasaları bugün bağımsızlık günü nedeniyle kapalı. Bu nedenle Avrupa borsalarına odaklı seyrini sürdürmesi beklenen İMKB’nin dün seans kapandıktan sonra açıklanan ve beklentilerden iyi gelen enflasyon verileri ile olumlu bir açılış yapacağı düşünülüyor.

Beklentilerin dışında olumlu gelen TÜİK enflasyon verileri ülke içinde olumlu algılanmakla beraber, kaygıları gidermedi. Rekor kıran petrol fiyatları şirket bazlı olumsuz beklenti ve açıklamalar enflasyon ve büyümeye yönelik global piyasalardan gelen yorumlar piyasalardaki tedirginliği ve güvensizliği sürdürüyor.

PARA PİYASALARI

Dün satıcılı başlayan günde, öğleden sonra ECB faiz açıklamaları ve Amerikan tarım dışı istihdam datası ve ISM imalat verileri açıklandı. Bu verilerden sonra istihdamın korkulduğu kadar kötü olmamasının piyasaları rahatlatmasıyla yurtiçinde de alışlar görüldü. Ayrıca akşam açıklanan enflasyon oranlarının da beklenenden iyi gelmesi özellikle bono piyasasına olumlu yansıdı. Gösterge tahvil 22.75 seviyelerinden başladığı günü 22.55 bileşikten tamamladı.

[**DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

**](https://finans.mynet.com/doviz/)

Dolar/YTL ise 1.2560'a kadar yükseldikten sonra 1.2415 seviyelerine kadar geriledi. Bugün gösterge tahvil sabah açılışta 22.50/22.41 seviyesinde, dolar/YTL ise 1.2370/1.2400 seviyelerinden açıldı. Gün içinde 22.30 seviyesine gevşeme yaşanabileceği belirtiliyor.

YURTDIŞI PİYASALAR

ABD: ABD piyasaları bugün tatil olması sebebiyle dün hafatayı erken kapadı. Haftayı değer kaybıyla kapatan ABD piyasalarında açıklanan olumsuz ekonomik veriler ve yükselen petrol fiyatları endişe yaratıyor. Dow Jones endeksi dün petrol fiyatlarındaki yükselişle alım gelen enerji hisseleri sayesinde yüzde 0.65 artıda kapanırken Nasdaq endeksi yüzde 0.27 ekside kapandı.

Brezilya: Ülkenin ikinci büyük havayolu şirketinin beklentilerin üzerindeki zarar öngörüsü ve Citigroup'un hisselerin kredi notunu düşürmesi dün piyasalarda değer kayıplarına sebep olurken Bovespa endeksi yüzde 3.00 ekside kapandı.

Avrupa: ECB'nin faizi yüzde 4.25'e çıkarması sonrasında basın toplantısı yapan Trichet'nin açıklamalarının Avrupa'da yıl sonuna kadar yeni faiz artırımı olmayacağına ilişkin beklenti yaratması borsaları toparladı. Avrupa piyasaları ortalama yüzde 0.94 artıda kapandı.

Asya: Asya piyasalarında yükselen petrol fiyatlarının ve yavaşlayan büyümenin şirket karlılıklarını düşüreceği endişeleri değer kayıplarına yol açıyor. Nikkei endeksi yüzde 0.21 ekside kapanırken Hang Seng endeksi yüzde 1.10 artıda ve China Composite endeksi de yüzde 2.00 ekside işlem görüyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler