FİNANS

Piyasalara faiz dopingi

**Faiz oranlarının tarihi dip seviyelere inmesi borsayı uçurdu, dolara satış getirdi.

**

Gösterge tahvilin bileşik faizi tarihte ilk defa yüzde 8 seviyesinin altına inerek yüzde 7.94'u gördü. Faizden destek alan borsa yüzde 2.32 artışla 48 bin sınırına yükseldi, dolar 1.4840 liraya geriledi.

Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören 11 Mayıs 2011 vadeli, bugün valörlü tahvilin bileşik faizi, önceki kapanışa göre 0,33 puan düşerek yüzde 8,23 ile tarihi en düşük seviyesinden kapandı.

Bu tahvilin basit getirisi yüzde 8,43 oldu. Bu kağıdın önceki kapanıştaki basit getirisi yüzde 8,78 bileşik getirisi yüzde 8,56 olmuştu.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Repo-Ters Repo Pazarında gecelik işlemler en düşük yüzde 7,25 en yüksek yüzde 7,30 ve ortalama yüzde 7,25'ten yapılıyor.

Hazine'nin yaptığı ihalede bileşik faizin yüzde 7.38 seviyesinde oluşması piyasa faizlerini de etkiledi. Gösterge tahvilin bileşik faizi Haizne ihalesinden sonra yüzde 7.94'e kadar inerek tarihte ilk kez yüzde 8'in altına gerilemiş oldu.

Uzmanlar, faizlerin seyri ile ilgili olarak da şu anda beklentilerin olumlu olduğunu kaydetseler de yüzde 7'lere yaklaşacak bir hareket beklemiyor.

Faizdeki düşüşün borsaya alım getirdiği dikkat çekerken, yurtdışı piyasalardaki yatay seyre rağmen İMKB'de hızlı bir çıkış yaşandı.

Endeks, en yüksek 47 bin 968 puanı gördü. Satışlarla 47 bin 500 bölgesine gevşese de, kapanışa doğru artan alım baskısıyla yeniden 48 bin seviyesine yöneldi ve günü 47 bin 948 puan ile (yüzde 2.33) bin 91 puan artıda tamamladı.

İMKB'nin yurtdışından daha iyi bir performans gösterdiğini belirten uzmanlar, bunun devam edip etmeyeceğinin bilinmediğini belirtiyor. Yurtdışındaki toparlanma zayıf kalırsa biz de IMF-Dünya Bankası toplantılarının bitmesinin ardından tekrar yurtdışı ile paralel seviyelere gelebiliriz.

HURDA İNDİRİMİ BEKLENTİSİ BOŞA ÇIKTI, OTOMOTİV HİSSELERİ ÇAKILDI Borsada yaşanan yükselişe karşın otomotiv hisselerindeki ters hareket dikkat geçiyor. Hurda indirimi ile ilgili beklentilerin boş çıkmasının ardından hisseler de gerilemeye başladı.

Doğuş Otomotiv, Tofaş, Ford hisselerinde yüzde 4'e yaklaşan düşüşler yaşandı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler