Piyasaların Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına nasıl tepki verceği merak konusu olurken, yurt dışında ABD ÜFE verileri belirleyici olabilir.
New York Borsası dün gece, Avrupa borsalarında yaşanan toparlanmaya karşın hayal kırıklığı yaratan performans sergiledi. Güne yükselişle başlayan endeksler hafif düşüşle kapandı.
Japon Yeni carry trade endişeleri nedeniyle yeniden değer kazanmaya başladı.
Dün kısmen yaşanan sakinleşmeye karşın küresel piyasalarda bugün ABD'de saat TSİ 15.30 açıklanacak ÜFE verileri bundan sonraki seyir açısından önemli olacaktır. (Beklenti ÜFE%0,1 Çekirdek ÜFE %0,2)
AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak tek başına Abdullah Gül'ü göstermesi sonrası gelecek tepkiler ve yaşanacak gelişmeler yakından takip edilecektir.
Avrupa borsalarının ise dün yaşanan hızlı yukarı hareket sonrası Japon Yeni'nin değerlenmesi ve Wall Street'in zayıf kapanışı nedeniyle güne düşüşle başlaması bekleniyor.
Bazı aracı kurumların bugün için beklentileri ve analizleri ise şöyle:
Garanti Yatırım
İMKB-100 endeksi haftanın ilk işlem gününü 1,086 puanlık artışla 50,272'den tamamladı.
Kısa vadeli teknik göstergeler farklı sinyaller vermektedir. Momentum ve Macd'in orta vadede hala zayıf bir görünüm arz ettiğini belirtelim. Endekste 9 günlük ortalama 50,700 seviyelerinde bulunmaktadır.
Günlük grafiğinde o-b-o formasyonu oluşturan endeksin dün formasyonun boyun çizgisine doğru bir geri çekilme hareketi gerçekleştirdiğini görüyoruz. 50,700 ve 51,000 direnç, 49,500 ve 48,500 ise destek seviyeleridir. Teknik görünümü hala zayıf olan endekste tepkinin ardından düşüşün yeniden destek seviyelerine doğru devam edeceğini tahmin ettiğimizden yatırımcılara kısa vadeli pozisyonlarını azaltmalarını tavsiye ediyoruz.
Öncü Menkul Kıymetler
"Endeksin teknik görünümüne baktığımızda 50200 üzerinde kapanış sağlanmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu kapanışın ardından olumsuz bir gelişme olamaması durumunda yükselişin 50700 ve 51300 dirençlerini denemek üzere devam edeceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte global piyasalardaki sıkıntıların tamamen bertaraf edildiğini söylemek yanlış olur kanaatindeyiz. ABD'de açıklanan perakende satışların beklentilerin biraz üzerinde olması ve FED'in faiz indirimine gideceği bekletisinin artması, piyasalarda olumlu beklentileri artırmaktadır. Ancak halen mortgage kredileri ve Hedge fonlarla ilgili önümüzdeki günlerde olumsuz yeni gelişmelerin olabileceği endişesi de devam etmektedir. Kısa vadede olası gevşemelerde endeksin 49700 seviyesini destek olarak güçlendirmesi durumunda yükselişin hacimlenebileceğini düşünüyoruz. "
Ekinciler Menkul Kıymetler
"Bugün piyasalar açısından oldukça önemli . ABD açıklanacak olan PPI ( üretici fiyat endeksi ) piyasalara bir bakıma yön verecek . Beklenenden iyi gerçekleşme durumunda FED'in eli oldukça güçlenecek olup faizlerin gerileme olasılığı tekrar güçlenecektir. Aksi bir durumda yani enflasyonun beklenenden yüksek gelmesi halinde ise piyasalardaki kırılganlık devam edecektir. Çok önemli yeni bir haber gelmedikçe endeksin 48,600 - 52,000 bandında hareket etmesini beklemekteyiz."