FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

S&P: "Türkiye'de iç kredi hacmi aşırı büyüdü"

Derecelendirme şirketi Standard&Poor's, Türkiye'de iç kredi hacminin aşırı bir biçimde büyüdüğünü belirtti.

S&P Kredi Derecelendirme Komitesi Başkanı John Chambers, yükselen piyasalara ilişkin yeni bir raporunda yükselen piyasaların kredi notlarının artmasının beklendiğini belirtti. Chambers, güçlü küresel büyüme, artan mal fiyatları, düşük reel faiz oranları ve büyük para akımlarının bu piyasalardaki temel durumu iyileştirmeye katkıda bulunduğunu söyledi. Yükselen piyasalara yönelik akımların rekor düzeye ulaştığına işaret eden Chambers, buna karşın 'Eğer bir Aşil'in topuğu varsa bu da yükselen piyasaların bankacılık sistemleridir' ifadesini kullandı.

Chambers şöyle devam etti: 'Birçok ülke, IMF'nin finansal sektör değerlendirmelerine tabii olmuş ve Basel Bankacılık Denetleme Komitesince belirlenen birçok temel bankacılık ilkelerini benimsemiş olsa da, bu ülkelerin çoğunda iç kredi aşırı bir büyüme gösterdi.' Financial Times gazetesine de yansıtılan S&P raporunda iç kredilerin
GSYİH'ya oranında çok büyük artışların kaydedildiği ülkeler arasında Türkiye de sayıldı. Raporda 'Bulgaristan, Hindistan, Kazakistan, Rusya, Sırbistan, Güney Afrika, Türkiye, Ukrayna ve Vietnam'da GSYİH'a oranı olarak iç kredinin büyük artışlar gösterdiği' belirtildi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler