FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

S&P, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standart And Poor's (S&P) Türkiye'nin yerel ve yabancı para birimi ülke kredi notunu teyit etti.

Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağan olarak belirleyen S&P, "Türkiye ekonomisindeki dış dengesizlikler, notları kısıtlamaya devam ediyor" diye kaydetti. S&P tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin cari açığının GSYH'ye oranının bu yıl yüzde 7,3 olmasının beklendiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Türkiye'nin cari işlemler açığının orta vadede yüzde 5'e, 2010'da yüzde 4,5'e gerilemesini bekliyoruz. Reel ekonomik büyüme 2008'de yüzde 3,4'e gerileyecek. Bankacılık sektörünün esnekliği, kredi notları için önemli bir destek. Hükümet uzun vadeli makroekonomik istikrarı mali ve parasal ihtiyatkarlıkla güçlendirmeye devam ederse, notlarda ilerleme olabilir."

Türkiye'nin sağlam ekonomik ve mali yönetiminin mevcut notu desteklediğini vurgulayan S&P, "Bankacılık sektörünün esnekliği ve dış finansman yeterliliği kötü yönde değişirse notlar baskı altına girebilir" diye bildirdi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler