FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tayland Hükümeti geri adım attı

Tayland Hükümeti, menkul kıymetler borsasının günün tamamında yaklaşık yüzde 15 oranında değer kaybetmesinin ardından, yabancı sermaye sınırlama kararını geri almaya karar verdi.

Tayland Maliye Bakanı Pridiyathorn Devakula, borsadaki yabancı yatırımcılara yönelik kontrol kararının kaldırılacağını, ancak bono ve diğer borçlanma kağıdına ilişkin sınırlamaların devam edeceğiğini bildirdi.

Tayland Merkez Bankası, kısa vadeli sermaye girişini kontrol ederek, sıcak para girişiyle son dokuz yılın en yüksek seviyesine ulaşan ulusal para birimi baht'ın spekülatif yükselişini dengeleyebilmek için, önlemler almaya karar vermişti.

Önlemler çerçevesinde Tayland Merkez Bankası, ülkedeki tüm bankaların, sermaye girişinin yüzde 30'u oranında bir döviz rezervini bir yıl boyunca tutma yükümlülüğü getirdi.

Merkez Bankasının kararına göre, yabancı bir yatırımcı,getirdiği sermayeyi, bir yıl tamamlanmadan çekmek isterse yatırımının sadece üçte ikisini alabilecekti.

Bu kararların ardından, Bangkok borsasındaki değer kaybı yüzde 15 olurken, diğer Asya ülkelerinin borsaları da değer kaybetti.

Asya ülkelerinin borsaları olumsuz etkilenirken, gelişmeler, yatırımcılara Asya ekonomik krizini hatırlattı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler