FİNANS

Telekom'a vize

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Türk Telekom AŞ'nin yüzde 55 oranındaki hissesinin blok olarak satışına ilişkin ihale komisyonu kararının yürütmesini durdurma istemini reddetti.

Kurul, hisselerin devralınması işlemine izin veren Rekabet Kurulu kararı ile nihai devir işlemlerine dair kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurma isteminin de reddine karar verdi.

Davacı Petrol-İş Sendikası, Danıştay 13. Dairesi'nin Türk Telekom'un yüzde 55 oranındaki hissesinin blok olarak satılmasına ilişkin ihale kararının, hisselerin devralınması işlemine izin veren Rekabet Kurulu kararının ve nihai devir işlemlerine dair kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürütmelerini durdurma isteminin reddine ilişkin karara itiraz etti ve yürütmenin durdurulmasını istedi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, itirazları yerinde görmedi ve yürütmenin durdurulması istemini reddetti.

Kurul'un bu kararının ardından dosya esasa yönelik kararı vermek üzere Danıştay 13. Dairesi'ne gönderilecek. 13. Daire'nin esasta vereceği karar da temyiz edilirse dava dosyaları yeniden Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na gelecek.

Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesi 4 Temmuz 2005 tarihinde yapılan ihale ile Oger Telekom'a 6 milyar 550 milyon dolara satılmış ve geçen günlerde de devir işlemi gerçekleştirilmişti

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler