FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin rekabet atağı

Cenevre -(AA) Dünya Ekonomik Forumu tarafından her yıl geleneksel olarak yayımlanan Küresel Rekabet Endeksi sıralamasında Türkiye atağa kalktı. Türkiye bu
yıl rekabet sıralamasında 12 basamak yükselerek 59. oldu.

Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan ''Küresel Rekabet Raporu 2006-2007'' isimli rapor yayımlandı.

Rapora göre, Türkiye 125 ülke arasında sırasıyla Çin, Maritus, Kazakistan, Panama ve Meksika'nın ardından 4,14 endeks ile 59. olurken, Türkiye'yi Jameika, El Salvador, Rusya izledi. Böylelikle endeks sıralamasında Türkiye, gelişen piyasa ekonomileri arasında yer alan Brezilya, Arjantin gibi ekonomileri geride bırakmış oldu.

Raporda, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile daha yoğun işbirliği bağlamında yaptığı siyasi reformların meyvelerini topladığı belirtildi. Rapor çerçevesinde hazırlanan İş Rekabet Endeksi sıralamasında Türkiye, Kuveyt, Kıbrıs Rum Kesimi'nin ardından 46. oldu. Türkiye bu konumuyla sıralamada Yunanistan, Polonya, Brezilya, Çin ve Rusya gibi ülkeleri geride bıraktı.

İş Rekabet Endeksi alt kalemleri sıralamasında Türkiye, Ulusal İş Ortamının Kalitesi sıralamasında yine 46. Şirket Operasyonu ve Strateji sıralamasında 41. sırada yer aldı.

Raporda, Dünya Ekonomik Forumu Küresel Rekabet Ağı'nın Direktörü ve Baş Ekonomisti Augusto Lopez-Claros'un Türkiye üzerine görüşlerine yer verildi ve şöyle dedi:

''Türkiye son yıllarda makro ekonomik istikrar temellerini atarak ve uzun bir sorumsuz mali yönetim ve yüksek enflasyon dönemini geride bırakarak büyük adımlar kaydetti''

Rapora göre, dünyada rekabet gücü en yüksek ekonomi İsviçre olurken bu ülkeyi, Finlandiya ve İsveç izledi.Ancak geçen yıl dünya rekabet endeksi sıralamasında birinci konumda olan ABD, sıralamada birincilikten altıncılığa gerileyerek en keskin düşüş yapan ülke oldu.

Küresel Rekabet sıralamasında 125 ülke arasında sonunculuğu sırasıyla Çad, Burundi ve Angola aldı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler