FİNANS

Yabancı faiz indirimlerinin sürmesini bekliyor

TCMB Para Politikası Kurulu'nun dün kısa vadeli faizleri 50 baz puan indirmesini değerlendiren Morgan Stanley, TCMB'nin faiz indirimi eğiliminin arkasında güçlü şekilde durmaya devam ettiğini belirtti.

Faiz indiriminin piyasa beklentileri doğrultusunda olması nedeniyle piyasalar üzerine etkisinin sınırlı olacağını ifade eden Morgan Stanley, bu ve bundan sonra yapılacak faiz indirimlerinin bankaların fonlama maliyetlerine veya genel büyüme dinamiklerine kayda değer etkisinin olmayacağını da savundu.

TCMB'nin faiz kararına ilişkin açıklamasının önceki açıklamadan bir farkı olmadığını ifade eden Morgan Stanley, TCMB'nin Ağustos'ta faizleri 25 baz puan daha indireceğine inanıldığını vurguladı.

Morgan Stanley, TCMB'nin açıklamasında 50 baz puanlık indirim uygulamasında değişiklik olacağına yönelik bir işaret bulunmadığına dikkat çekerek, 50 baz puanlık bir indirimin süpriz olmayacağını da belirtti.

JP MORGAN: MB AĞUSTOS'TA FAİZLERİ 25 BAZ PUAN DAHA İNDİRECEK

TCMB'nin dün faizleri beklentiler doğrultusunda 50 baz puan indirdiğini belirten JP Morgan ise, bu indirimlerin Ağustos'ta 25 baz puan ile devam etmesini beklediğini bildirdi.

TCMB'nin faiz kararına ilişkin açıklamasında kullandığı ifadelerin de 25 baz puanlık indirim beklentisine destek verdiğini savunan JP Morgan daha önce ekonomik aktivitede toparlanmanın açık bir kanıtı görülmesi halinde faiz indirimlerinin yavaşlatılabileceği veya durdurulabileceği ifadelerini kullanan TCMB'nin, bu kez, ekonomik aktivitede toparlanma olmazsa faiz indirimine kademeli olarak devam edileceğini vurguladığına dikkat çekti.

TCMB'nin büyüme görünümüne ilişkin aşağı yönlü riskler görmeye devam ettiğini belirten JP Morgan, bunun da 25 baz puanlık nihai bir indirim beklentisini desteklediğini vurguladı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler