FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksek enflasyon faizleri vurdu

Bono piyasasında enflasyon oranının beklenenin çok üzerinde çıkmasıyla birlikte Cuma günü başlayan satıcılı seyrin artarak devam ettiği görüldü. Gelen satışlarla gün içinde en yüksek 18,90 seviyelerini gören bono bileşikleri, spot işlemlerde yüzde 18,23 seviyelerinden kapanırken, valörlü işlemlerde 18,56 seviyelerinden kapandı.

Banka yetkilisi, Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu'nu acil toplantıya çağrıp bir faiz artışı yapacağını belirtemesinin piyasada olumlu karşılandığını vurgulayarak, "Bu olumlu etki, daha çok döviz kurları üzerinde etkili oldu" diye konuştu.

Çarşamba günü takvim dışı toplanacak olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun gündeminde enflasyonla ilgili gelişmelerin öncelikli olması ve faiz artırımı da dahil olmak üzere alınması muhtemel önlemlerin değerlendirilmesi bekleniyor. Analistlerin tamamına yakını toplantıdan faiz artırımı kararı çıkacağını tahmin ederken, Haziran ayı enflasyonuna yönelik tahminlerinde olumsuz olması nedeniyle faizlerde aşağı yönlü harketlerin sınırlı olması bekleniyor.

Express


En Çok Aranan Haberler