FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Egeli Mobilyacılar Dubai Pazarında

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı kapsamında Dubai’de düzenlenen programdan, Egeli mobilya ihracatçıları mutlu döndü.

Ticaret heyetine katılan firma temsilcileri, rekabet avantajı sağlayacak bu programda bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) koordinatörlüğünde Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı kapsamında desteklenen "Mobilya İhracatı İçin Güç Birliği" projesinde yer alan firmalar tarafından belirlenen hedef pazarlara yönelik olarak uluslararasılaştırma faaliyetinin ilki, 19-23 Mayıs 2013 arasında Dubai’de, Index International Design Fuarı’nda yapıldı.

Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, Egeli mobilyacıların söz konusu sektörel ticaret heyeti organizasyonu kapsamında, çok uygun maliyetle Dubai pazarını tanıma ve iş bağlantıları kurma imkanı bulduğunu ifade etti. Ege Bölgesi’nden 11 firma ve 14 firma temsilcisinin katıldığını belirten Tarakçıoğlu, “Organizasyon, firmalarımızın iş bağlantıları kurması açısından verimli geçti. Ayrıca Sharjah Ticaret Odası ve Dubai Başkonsolosluğu ziyaretleri de bu pazara yönelik daha detaylı bilgilendirme sağlanması açısından çok önemli oldu.” diye konuştu.

Dubai’deki firma ve resmî kurum ziyaretlerinden çok memnun kaldıklarını belirten ticaret heyetine katılan firma temsilcileri de pazar hakkında farkındalıklarının ve işbirliklerinin artmış olduğunu dile getirdi. Ege Bölgesi’ndeki mobilya sektöründe bulunan firmalar olarak biraraya gelip Dubai’de ve diğer pazarlarda ortak olarak hareket etmelerinin, daha büyük bir çarpan etkisiyle rekabet ortamında avantaj sağlayacağından, bir sonraki çalışmalar için hazır olduklarını ifade ettiler.
(CİHAN)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler