FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gezi olaylarında zarar gören esnaf faizsiz kredi istedi

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Gezi Parkı direnişi sırasında çıkan olaylardan zarar gören esnaf için sıfır faizli kredi talebinde bulundu.

Gezi olaylarında zarar gören esnaf faizsiz kredi istedi

'Gezi Parkı'ndan başlayarak tüm Türkiye'ye yayılan direniş, tüm hızıyla sürerken olaylardan zarar gören esnaf da kendi isyanında... Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i kabul etti. Palandöken, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunarak, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla başlayan süreçte yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

'2.5 MİLYON ESNAF ZARARDA'
Atalay'a, olaylar nedeniyle esnafın uğradığı zarar hakkında bilgi verdiğini belirten Palandöken, 2.5 milyon esnafın mağdur olduğunu bildirdi. Gösterilerin, Türkiye'nin her yerinde olduğunu ifade eden Palandöken, iş yerlerindeki ürünlerin ve çalışanların da bu durumdan zarar gördüğünü anlattı. Palandöken, "Esnafın zararının karşılanması konusunda Reyhanlı'da olduğu gibi sıfır faizli kredi kullandırılması yönündeki görüşümü, kendisine ilettim" dedi.

'ALKOL YASASI ORTADAN KALKMALI'
Bir gazetecinin, "Alkol düzenlemesiyle ilgili sizin de şikayetiniz var. Cumhurbaşkanı ile yaptığınız görüşmede bu konuda nasıl bir izlenim aldınız" sorusuna Palandöken, şu yanıtı verdi: "Sayın Cumhurbaşkanına bu konuyu aktardım. 'Hukuksal bir durum varsa Anayasal bir sakınca varsa ben inceleteceğim ama yasal bir engel yoksa hukuksal bir sorun yoksa bunlar siyasetin yapmış olduğu işlemlerdir' dedi. Yasa Cumhurbaşkanı'nda ama neticelenmedi. Tahmin ediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı bizim bu yaşadığımız zarar ziyan konusunda, içinde bulunduğumuz sıkıntıları, ilgili bakanlıklarla görüşecek. Bir an evvel bu sorunun ortadan kalkması için elinden gelen çabayı sarf ettiğini gördüm."

Express


En Çok Aranan Haberler