FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul’a edebiyat konseptli otel!

İzmir Kitap Fuarı Türk edebiyatını buluşturacağı edebiyat konseptli ikinci otelini İstanbul'da açmayı hedefliyor.

İstanbul’a edebiyat konseptli otel!

Geçen yıl nisan ayında İzmir Kitap Fuarı ile aynı gün açılan Türkiye'nin ilk edebiyat konseptli oteli Mini Fuar Oteli'ni hizmete açan fantastik edebiyatın genç kalemlerinden Gülşah Elikbank, 2 yıl sonra dünya edebiyatı ile Türk edebiyatını buluşturacağı edebiyat konseptli ikinci otelini İstanbul'da açmayı hedefliyor. 15 odasında Türk edebiyatının 15 önemli ismine yer verilen Mini Fuar Hotel'in Sahibi Gülşah Elikbank, bu konsepti İstanbul'da da devam ettirmek istediklerini söyledi. İzmir'de sadece Türk edebiyatı konsepti olduğunu hatırlatan Elikbank, medeniyetlerin buluşma yeri olan İstanbul'da da dünya edebiyatı ile Türk edebiyatını buluşturacağı edebiyat konseptli otel açmayı hedeflediklerini kaydetti. 2 yıl sonra bu projeyi hayata geçirmek istediklerini vurgulayan Elikbank, böyle bir yatırımı tek başına yapmanın zor olduğunu, yatırımcı bir ortakla yapmayı planladıklarını belirtti.

Nazım Hikmet, Ahmet Ümit, Oya Baydar, Rıfat Ilgaz, Ayşe Kulin, Hakan Günday, Buket Uzuner, Sevgi Soysal, İnci Aral, Nazlı Eray, Yaşar Kemal, Doğan Hızlan, Ahmet Hamdi Tanpınar, Sabahattin Ali ve Leyla Erbil'in isimlerinin verildiği15 odayla müşterilerine hizmet verdiklerini anlatan Elikbank, odaların girişinde yazarların özel fotoğrafları ve el yazılarının bulunduğunu, koridorlarında ise kitaplarından alıntılanmış sözler yer aldığını dile getirdi.

Müze otel olma yolunda ilerliyoruz
Elikbank, geçen sene İzmir Kitap Fuarı ile aynı anda açılan oteli şu ana dek birçok yazarın ziyaret ettiğini söyledi. Bu ziyaret esnasında ismi verilen yazarların otele özel şahsi eşyalarını da hediye ettiğini anlatan Elikbank, "Örneğin Ayşe Kulin, üzerinde portresi bulunan özel işlemeli duvar aynasını ve işlemeli halısını, Buket Uzuner ahşap işlemeleri olan bir kutuyu ve en sevdiği roman kahramanı Don Kişot'un Madrit'ten aldığı bir kabartmasını, Hakan Günday ilk öyküsünü yazdığı ve dedesine ait olan daktiloyu otelimize armağan etti. Geçtiğimiz günlerde Ahmet Ümit de adının verildiği odaya Antep halısı getireceğini söyledi. Nazlı Eray da özel anlamlı bir tablosunu fuar döneminde getirecek. Müze otel olma yolunda ilerliyoruz" dedi.

Otele yayın dünyasında büyük ilgi var
İstanbul'da 1980 yılında dünyaya geldiğini hatırlatan Elikbank, şu bilgileri verdi: "Nazilli Süper Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladım. Ardından yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi'nde Yönetim ve Çalışma Psikolojisi üzerine yaptım. İstanbul'da otelcilik sektöründe 7 sene yöneticilik yaptım. 2010 yılında ilk romanım Siyah Nefes yayınlandı. Bu sefer benim hayatıma edebiyatta girmiş oldu. Aynı yıl kızım Rüya dünyaya geldikten sonra eşimle birlikte daha mutlu ve huzurlu olacağımıza inandığımız Bodrum'a yerleştik. Ardından İzmir'e Türkiye'nin ilk edebiyat konseptli otelini açmak için geldim ve halen İzmir'de yaşıyorum. Yazarlık hala devam ediyor. Şu anda roman sayısı 5 oldu. Siyah Nefes, Mavi Dağ, Kızıl Ölüm, Aşkın Gölgesi, son olarak da Medusa'nın Pusulası adlı fantastik çocuk kitabım yayınladı. Bir tanesi hariç hepsi fantastik tarzda romanlar. Bu tarz yazmayı ve okumayı çok seviyorum. 8 yaşında şiirle başlayan edebiyat dünyasındaki yolculuğum, orta okul yıllarında öykü, yüksek lisans döneminde romanla devam etti."

Elikbank, açılıştan sonra yayın dünyasından otele çok büyük ilgi olduğuna dikkat çekti. Otellerinde sporcu kulüplerinin ve gençlerin konakladığını belirten Elikbank, şirketlerin ilgisinin yavaş yavaş arttığını ifade etti.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler