FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kesdo üretimini artıracak!

Kesdo, imalat aşamasında kullanılan makinelerin sayısını artırarak, üretimini de yüzde 25 oranında yükseltmeyi hedefliyor.

Kesdo üretimini artıracak!

Bıçakla kesilerek şekil verilen, kendine has tadı ve özel sosları ile müşterilerin beğenisine sunulan kesme dondurmayı Kayseri’de imal eden Kesdo, imalat aşamasında kullanılan makinelerin sayısını artırarak, üretimini de yüzde 25 oranında yükseltmeyi hedefliyor. Dondurma ustası Sami Topuz’un acil bir telefon üzerine makinede unuttuğu karışımın, ertesi gün makineden bıçak marifetiyle çıkarılmasıyla tesadüf eseri oluşan kesme dondurmanın ünü, Kayseri sınırlarını aştı. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok ilden çok sayıda müşteri, kesme markalı dondurmadan yemek için Kesdo’ya geliyor veya sipariş veriyor. Gelen talepler üzerine firma yetkilileri, büyük bir bölümü insan gücüyle yapılan dondurmanın üretimini artırmak için üretimde kullanılan makine payını yüzde 10’dan yüzde 25’e çıkarmak için çalışma başlattı.

Babaları Sami Topuz’un kendilerine miras olarak bıraktığı kesme dondurmayı gelecek kuşaklara aynı tat ve kalitede aktarmak isteyen Osman ve Olgu Topuz kardeşler, Türkiye’nin ilk tescilli butik üretim dondurma markası kesme dondurmayı yurt genelinde tanıtmak için, önümüzdeki yıl farklı illerde şube açmaya hazırlanıyor. Yapımından servisine kadar büyük bir bölümü insan gücüne dayalı bir uğraş gerektiren kesme dondurmanın üretiminde makine payının yüzde 10 olduğunu ifade eden ve bu oranı yüzde 25’e çekmek istediklerini bildiren Kesdo İşletme Yöneticisi Osman Topuz, amaçlarının kaliteyi bozmadan daha fazla üretim gerçekleştirip, bu ürünü yurt geneline yaymak olduğunu söyledi. Kesme dondurmanın üretiminde inek sütü, salep ve şeker dışında farklı bir katkı maddesi bulunmadığına dikkat çeken Topuz, dondurmalarının saf mamulden üretildiğini ve içinde vanilyanın dahi bulunmadığını vurguladı. Topuz, “Bundan hareketle kullanacağımız sosların ve meyvelerin de doğal olmasına özen gösteriyoruz. 130 metrekarelik yerimizde hem üretim yapıyor hem de kafemizde müşterilerimize sunuyoruz. Kayseri’den ve diğer şehirlerdeki müşterilerimizden yoğun biçimde şube talebi geliyor. Ama dondurmamızın imalatı zor olduğu için şimdilik bu projeyi beklemeye aldık. Bu konudaki gerekli atılımları önümüzdeki yıl yapacağız” açıklamasını yaptı. Firmalarının düzenlediği kampanyalar hakkında da bilgi veren topuz, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen altın hediyeli kampanyanın bu yıl da ağustos ayı içinde düzenleneceğini hatırlatan Osman Topuz, 10 Ağustos’ta başlayacak ve 14 gün sürecek kampanya dönemi boyunca her gün iki müşteriye altın hediye edeceklerini söyledi. Topuz, sade olarak hazırlanan dondurmanın müşterilere Antep fıstıklı, ballı, meyve parçacıklı ve kübik parçalı olmak üzere altı farklı şekilde sunumunun yapıldığını da sözlerine ekledi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler