FİNANS

Özdebir'den yeni üretim yeri önerisi!

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, "Organize Sanayi Bölgeleri içindeki sanayi parsellerinin üretim yeri olarak kullanılmalı" dedi.

Özdebir'den yeni üretim yeri önerisi!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Organize Sanayi Bölgeleri içindeki sanayi parselleri mutlaka üretim yeri olarak kullanılmalıdır" dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından düzenlenen "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikten Kaynaklanan Sorunların Tespit ve Çözüm Yollarının Aranması" toplantısı bugün Ankara Dedeman Otel'de yapıldı. ASO'dan yapılan açıklamaya göre toplantıya OSBÜK Başkanı Nurettin Özdebir'in yanısıra, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan ilgili bürokratlar ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden çok sayıda OSB yetkilisi katıldı.

OSBÜK Başkanı Nurettin Özdebir toplantının açılışında yaptığı konuşmada "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte" ortak sorunun 4562 sayılı kanunun 4. maddesine eklenen OSB'ler tarafından verilen işyeri açma ve çalışma ruhsatı harcının belediyelere ödenmesi konusu olduğunu belirtti.

Özdebir; "Bu kanun ile ortaya çıkan sorunun hepimiz farkındayız. OSB yönetimlerinden hizmeti biz veriyoruz, harcını belediye'ye ödüyoruz diye şikayetler geldi. Biz de OSBÜK olarak bu konuyu ilgili makamlara ilettik. Yönetmelikten kaynaklan bu sorunun da önümüzdeki günlerde çözüleceğine inanıyorum" dedi.

-"KANUN VE YÖNETMELİKLER İLE ALMIŞ OLDUĞUMUZ SORUMLULUKLARA UYMAK ZORUNDAYIZ"-

İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının önemine de dikkat çeken Özdebir; "Ostim ve İvedik OSB'de gerçekleşen patlamalarda 20 insanımız öldü. Yetkilerin baktığı ilk evraklardan birisi iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının olup olmadığı ve bunların usulüne uygun olup olmadığı idi. Bunun için bakanlığımızın çıkardığı kanun ve yönetmeliklere ile almış olduğumuz sorumluluklara uymak zorundayız" dedi.

Bazı OSB'lerin içinde üretim faaliyetleri dışında kullanılan yerler olduğunu da söyleyen Özdebir; "Bir ilimizdeki OSB içinde açık otopazarı ve düğün salonu faaliyet göstermektedir. OSB yönetimi bu işletmelere defalarca uyarılarda bulunmasına ve iki kez mühürlemesine rağmen bu işletmelerin OSB içinde faaliyet göstermesine engel olmamıştır. OSB'ler üretim yeridir. OSB'ler içindeki sanayi parselleri mutlaka üretim yeri olarak kullanılmalıdır" diye konuştu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler