FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Babayiğit MÜSİAD’dan çıktı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, üyeleri arasında yerli otomobil konusunda ciddi çalışma yapan üreticilerin olduğunu açıkladı.

Babayiğit MÜSİAD’dan çıktı

Bu otomobillerden birini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinin test ettiğini belirten Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, “İşin babayiğit kısmında bu ne ölçüde yapılabilir bilmiyorum. Yerli otomobilin mutlaka konvansiyonel olması şart değil. Elektrikli otomobil gündemi var, hibrit söz konusu” dedi.

Mevcut pazarda diğer firmaların marka bilinirlikleri ve üstünlükleri olduğunun altını çizen Olpak, “Elektrikli ya da hibrit daha yeni yola çıkıyor. Burada Türkiye ’nin daha hızlı yol alacağını düşünüyoruz. Üyelerimizin içinde bu konuda ciddi çalışma yapanlar var. Ne zaman ticarileştirirler hep beraber göreceğiz” diye konuştu. Elektrikli otomobillerin menzil ve performansında sorun olmadığını söyleyen Olpak, aracın 300 kilometre menzile sahip olacağını, projenin tanıtımına MÜSİAD üyesi üreticinin karar vereceğini belirtti. Olpak, üretici firmanın şu anda ortaya çıkmak istemediğini söyledi.

MÜSİAD üyeleri arasında 11 otomobil motoru yan sanayi üreticisi bulunuyor. Olpak’ın açıklamaları üzerine aradığımız firmalar çalışmalar konusunda açıklama yapmak istemiyor.

Express


Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler