FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Peugeot'dan ürün atağı

Peugeot, güçlü ürün atağını 2011 yılında da sürdürüyor. Markanın orta üst segmentinte hitap eden ürünü Yeni 508 pazara sunuldu.

Peugeot'dan ürün atağı

2010 yılı başında yapılan yeni marka projesinin lansmanı kapsamında yeni ürün stratejisi ve stil çizgilerini yeni görsel kimlik ile birlikte tanıtan Peugeot, bu hedeflerine ulaşmak yönünde ilk somut adımı 2010 yılında RCZ modelinin lansmanı ile attı. Yeni Peugeot logosunu taşıyan ilk model olan RCZ pazara sunulduğu ilk günden itibaren coupe modeller segmentinde liderliği ele geçirdi. Peugeot, güçlü ürün atağını 2011 yılında da sürdürüyor.

İlk olarak Peugeot markasının orta üst segmentindeki yeni imajının ifadesi olan Yeni Peugeot 508 pazara sunuldu. Tasarımının her aşamasında ve her alanda kaliteli, yalın ve çarpıcı bir araç olarak tasarlanan Yeni Peugeot 508, güçlü ve ekonomik benzinli motor seçenekleri, yeni nesil e-HDi teknolojisi, prestijli ve aerodinamik tasarımı, üst düzey kalitesi, konforu ve eşsiz sürüş keyfi unsurlarıyla pazara çok güçlü bir giriş yaptı. “Kaliteli zaman” sloganı ile lanse edilen Yeni Peugeot 508, Sedan ve SW olmak üzere 2 gövde tipi ile pazara sunuldu. Yeni Peugeot 508, sürücü ve yolculara sunduğu konfora katkıda bulunan yüksek teknolojik donanımlarla da asaletini sergiliyor. Versiyona göre standart veya opsiyonel olarak sunulan Navigasyon, Renkli Head Up ekranı, Dört bölgeli otomatik klima, Akıllı ışık sistemli yönlendirmeli Xenon farlar,Viraj aydınlatması, Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, Elektronik park fren sistemi, Sürücü için elektrikli bel masajı, Park mesafe ölçüm sistemi, JBL hi-fi ses sistemi gibi donanımlar 508’in özel karakterini daha da güçlendiriyor.

Orta segmentin başarılı modeli Peugeot 308 ise Peugeot’nun yeni marka kimliğini sembolize eden çizgilere bürünürken, yenilikçi mikro-hibrid e-HDi teknolojisinden yararlanıyor ve yakıt tüketimi ile CO2 emisyonlarını kilometre başına 98 g CO2’den itibaren en düşük seviyeye indiriyor. %15 oranında yakıt tasarrufu dolayısıyla kullanım maliyeti tasarrufu sunan bu mikro-hibrid teknolojisine ek olarak, CO2 emisyon düzeyini etkileyen bütün faktörler optimize ediliyor. Yeni Peugeot 308 ile e-HDi teknolojisini hem manuel hem de Auto6R vites kutusu seçenekleri ile sunan ilk ve tek marka olan Peugeot, bu segmentte standart ESP donanımı ile de farklılığını ortaya koyuyor. LED’li farları ile stilin ön plana çıktığı Yeni Peugeot 308, 17 Haziran’dan itibaren Türkiye pazarına sunulacak.

Yeni Peugeot 508 ile Kaliteli Zaman
Tasarımının her aşamasında ve her alanda kaliteli, yalın ve çarpıcı bir araç olarak tasarlanan Yeni Peugeot 508, güçlü ve ekonomik benzinli motor seçenekleri, yeni nesil e-HDi teknolojisi, prestijli ve aerodinamik tasarımı, üst düzey kalitesi, konforu ve eşsiz sürüş keyfi unsurlarıyla pazara çok güçlü bir giriş yaptı. “Kaliteli zaman” sloganı ile lanse edilen Yeni Peugeot 508, Sedan ve SW olmak üzere 2 gövde tipi ile pazara sunuldu. Yeni Peugeot 508, sürücü ve yolculara sunduğu konfora katkıda bulunan yüksek teknolojik donanımlarla da asaletini sergiliyor. Versiyona göre standart veya opsiyonel olarak sunulan Navigasyon, Renkli Head Up ekranı, Dört bölgeli otomatik klima, Akıllı ışık sistemli yönlendirmeli Xenon farlar,Viraj aydınlatması, Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, Elektronik park fren sistemi, Sürücü için elektrikli bel masajı, Yol bilgisayarı, JBL hi-fi ses sistemi gibi donanımlar 508’in özel karakterini daha da güçlendiriyor.

Değişen müşteri beklentilerini karşılayan etkin seçimler
Yeni Peugeot 508 modern, stil sahibi, zor beğenen, çevre koruma (düşük CO2 salımı) bilincine sahip bir müşteri kitlesi ile birlikte profesyonel müşterilerin de beklentilerini karşılamayı hedefliyor. Aktif, girişken, deneyimli, modern, statü sahibi, sorumluluklarının bilincinde olan bu tüketiciler tercihlerini; dinamik, yakıt tüketimi az, performansı yüksek, kusursuz bir güvenilirlik anlayışıyla, uzun yolculukları konforlu bir şekilde yapmalarını sağlayacak bir otomobilden yana kullanıyorlar.

Sağlamlık üzerine kurulu mimari felsefe
En üst seviyede bir mimari etkinlik elde etmek amacı ile yapılandırılan teknik tercihler, PSA Grubu’nun 3. platformu bazında yönlendirildi. 407’ye göre 9,2 cm daha uzun olan dingil mesafesi ile arkadaki yolcular için son derece cömert oturma alanı sunuldu. Şık tasarım ve daha büyük bir bagaj hacmi için 407’ye kıyasla 4,3 cm kısaltılmış olan ön dingil çıkıntısı, daha uzun arka dingil çıkıntısı ile günlük kullanımda pratiklik sağlandı. Genişlik ve yükseklik başta olmak üzere, aerodinamiğin iyileştirilmesini sağlayan boyutlar benimsendi.

En üst seviyede aerodinamik, kontrollü ağırlık
Mümkün olan en iyi çevre bilançosunu sağlamak üzere aerodinamizm ile ağırlık azaltılması öncelikler arasında yer aldı. Yeni Peugeot 508, bulunduğu segment içinde mükemmel Cx ve SCx değerleri sergiliyor. En iyi değer 508 Sedan için 0,58’lik bir SCx (0,25’lik Cx), 508 SW için 0,61 SCx (0,26 Cx). Bu rakamlar ile 508 her gövde tipi için segmentinde sınıf lideri olmasını sağlıyor..
Yeni Peugeot 508; büyüyen boyutlarına rağmen benzer motorlar bazında, 407’ye kıyasla Sedan’da 25 kg ve SW’da 45 kg daha hafifleyerek performansını artırdı.

Temel değer kalite
Kalite, Yeni Peugeot 508’in oluşumunda temel unsur oldu. Mümkün olan en uzun süre “yeni” kalacak bir araca sahip olma isteği ve maksimum dayanıklılık arayışı ile yönlendirilen teknik tercihler, yolcular için son derece konforlu ve prestijli bir iç mekan, iç ve dış tasarımda üst düzey işçilik ve üretim kalitesi, lansman öncesi reel koşullarda 2 milyon kilometrelik sürüş testinin gerçekleştirilmesi gibi her kademede yüksek standartlardaki kaliteye ulaşmak için araştırma ve çalışmalar yapıldı.

Yeni Peugeot 508 ile üretim kalitesi anlamında yeni bir etabın aşılması amaçlandı. Bu politika ile arzulanan direkt sonuçlardan biri “toplam otomobil sahipliği maliyetinin” düşürülmesidir. Bu ise bu segmente dahil bir aracın satın alınmasında özellikle kurumsal filolar açısından belirleyici bir faktör oluşturuyor.

Prestijli, dinamik ve zamana meydan okuyan bir tasarım
Dengeli, yalın, aerodinamik hacimler ile tasarlanan Yeni Peugeot 508 şıklık, sağlamlık ve kalite kavramları ile anlam kazanıyor. Yeni Peugeot 508 Sedan ve SW’da çizgiler kaput ucundan bagaja kadar uyumlu, kesintisiz, yalın bir şekilde bütünleşiyor. Her türlü gösteriş ve fazlalıklardan kaçınılan araçta görünürde cam sileceği fıskiyesi veya anten bulunmuyor. Yüzeyler aynı hizada ve her parça arasındaki boşluklar mükemmel bir birleştirme kalitesi elde edilecek şekilde belirlenmiş. Tüm bunlar prestij, dinamizm, üretim kalitesi kavramlarını ön plana çıkararak aracın bütününe adeta ”heykelsi bir stil” veriyor.

Estetik kodların değişimi
Yeni Peugeot 508’in ön kısmı, SR1 konsept aracıyla başlatılan estetik kodların değişimini gözler önüne seriyor. Bu güçlü ve farklı görsel kimlik daha seçkin, teknolojik ve modern çağrışımlar içeriyor.

Uzun alüminyum kaputun ucunda, yeni Peugeot logosu yer alıyor. Logonun altındaki karakteristik tek “ağız” yeni bir boyuta kavuşuyor. Radyatör ızgarası, karoserden ayrılarak sanki “havada asılıymış” izlenimi veriyor. Bu efekt panjuru çepeçevre saran ve “Peugeot” yazısının görünür olmasını sağlayacak şekilde kaputun altına uzanan krom çıtadan kaynaklanıyor.

Özenli çalışmalar sonucu ortaya çıkan farlarda krom ve yarı mat yüzeyler bir araya getiriliyor. Bi-xenon farlarla donatılmış versiyonlarda, her biri yedili “LED” aydınlatmalar bulunuyor. Bu ise 508’in gece ve gündüz bir bakışta tanınmasına olanak veriyor. Halojen farlı versiyonlarda ise, görsel olarak gözbebeklerini çağrıştıran bir dizi mercek içeren, yeni “Neo” teknolojili halojen farlar yer alıyor.

Dengeli bir profil
Versiyona göre sunulan krom çerçeveli camlar, otomobilin önünden arkaya uzanan akışkan hatlar, güç ve prestij arasında yepyeni bir birlikteliği oluşturuyor. Yeni Peugeot 508 SW’da bulunan segmentinin en geniş alanına sahip panoramik cam tavan (1,62 m2), ön camın devamında yer alan alüminyum profil tavan barları karoser ile bütünleşerek aracın özgün kimliğini vurguluyor.

Yalın ve teknik arka tasarım
Tamponlarla aynı hizada yer alan bagaj ile “GT” versiyonunun çift egzoz çıkışı aracın dinamizmini güçlendiriyor. Yatay krom çıta, difüzörün altındaki krom şeride paralel olarak bagaj üzerine konumlandırılıyor.

Yeni Peugeot 508 Sedan’da, arka stoplardaki çıkıntılı üç kırmızı pençe üç adet 6 LED aydınlatmasını gizliyor. Bu tasarım, gece kullanımlarında 508’e özel görsel bir imzayı oluşturuyor. Yeni Peugeot 508 SW’da ise stoplar yandığı zaman aydınlanan kırmızı bant dikkat çekiyor.

Modern ve üst sınıf bir iç tasarım
Torpido panelinin stilinde kalite, yalınlık ve işlevsellik unsurları göz önüne alındı. Torpido panelini oluşturan boşluklar minimize edildi, multiplex teknolojili gösterge paneli de buna yardımcı oldu.

Kullanılan malzemeler, detaylardaki özenli işçilik, etüt edilmiş dayanıklılık yolcuların beklentilerine hitap ediyor. Torpido panelinin üst kısmının yapısı, farklı dekorlar, parlak orta konsol, yarı mat krom tuşlar… Hepsi teknoloji ile birlikte gösterişsiz inceliğin göstergesi.

Prestijli ve de kullanışlı teknolojik donanımlar
Prestijin yeni simgesi Yeni Peugeot 508, sürücü ve yolculara sunduğu konfora katkıda bulunan yüksek teknolojik donanımlarla da asaletini yüceltiyor. Versiyona göre standart veya opsiyonel olarak sunulan Navigasyon, Renkli Head Up ekranı, Dört bölgeli otomatik klima, Akıllı ışık sistemli yönlendirmeli Xenon farlar,Viraj aydınlatması, Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, Elektronik park fren sistemi, Sürücü için elektrikli bel masajı, Yol bilgisayarı, JBL hi-fi ses sistemi gibi donanımlar 508’in özel karakterini daha da güçlendiriyor.

WIP Nav Plus Navigasyon sistemi yüksek çözünürlüklü ekran, hafızada kayıtlı harita, orta konsol ya da direksiyon üzerinden kontrol, renkli head up ekranında görüntülenen bilgiler gibi yeni özellikler ile donatıldı.

Dört bölgeli otomatik klima segmentinde az rastlanan bir özellik olarak sürücü ve yolculara istedikleri ısı ayarlarını yapmalarına olanak tanıyor.

Akıllı ışık sistemli aktif Xenon farlar dikkat çekiyor. Ön cama monte edilmiş bir akıllı kamera yardımı ile karşıdan gelen araç, takip edilen araç, aydınlatılmış meskun mahaller gibi yor şartları analiz ediliyor ve mümkün olduğu anda uzun farlar devreye girerek görüş alanını aydınlatıyor.

Kavşak aydınlatması sayesinde otomobil kısa ve uzun huzmeli farlarla 40 km/s’in altında seyrederken, direksiyon açısı da 15 derecenin üzerinde bir açıda ise ön sis farının ışık huzmesi virajın iç kısmını aydınlatıyor. Kavşak aydınlatması özellikle şehir içi sürüşte, kavşaklarda, keskin ve çok virajlı yollarda, park manevralarında büyük yarar sağlıyor.

Yeni Peugeot 508 SW’da, otomobil içindeki yaşam kalitesi, aydınlık ve dış dünyaya ile bütünleşen geniş panoramik cam tavan ile daha da artırılıyor.

Referans akustik
Ses izolasyonu ve titreşim sönümleme (aktarma elemanlarının akustik kapsüllenmesi) çalışmalarına büyük önem verildi. Böylece 508’de referans kabul edilebilecek bir kabin içi sessizliğe ulaşıldı. Standart akustik ön cam, yürüyen aksam izolasyon blokları (yoldan kaynaklanan gürültü ve titreşimlerin yayılmasını önleyen), 508 2.2 l HDi FAP 147 kW versiyonunda motor titreşimlerini azaltmak için aktif titreşim sönümleyici otomobilin üst segmentine yaraşan iç mekan konforuna büyük ölçüde katkıda bulunuyor.

Günlük kullanımda pratik ve cömert
İşlevsel bir mimarinin seçilmiş olması, pratik kullanım anlamında son derece geniş bir iç mekan ve bagaj hacimine olanak veriyor. Geniş koltuklar her yolcuya özel bir konfor sunuyor. İç mekan ölçüleri Peugeot 607’yi aratmıyor. Peugeot 407’ye kıyasla arka yolcunun dizleri ile ön koltuk arasındaki mesafe 5,3 cm artırıldı. Böylece, 1,93 m boyundaki iki kişi biri öne diğeri arkaya rahatlıkla oturabiliyor.

Yeni Peugeot 508 Sedan’ın bagajı torpido paneli üzerindeki bir düğme yardımı veya 508’in dış logosunun “0” rakamı üzerine bastırılarak açılıyor. Buna karşın, 508 SW’un bagaj kapısı otomatik olarak açılabiliyor.

Bagaj; sağlam kancalar, bagaj filesi, üçgen reflektör yerleştirme yerleri ile pratik, paralelkenar formuyla kullanışlı ve aynı zamanda son derece cömert bir yükleme hacmi sunuyor.

Yeni Peugeot 508 Sedan’ın bagaj hacmi 545 litre (VDA standardına göre 515 dm3), Peugeot 508 SW‘da ise 660 litre (560 dm3 VDA) değerine ulaşıyor. Bu rakamlar 407 sedan ve SW versiyonlarına kıyasla sırasıyla 108 ve 112 dm3 VDA daha geniş.

2/3-1/3 parçalı koltuk sırtlarının tek bir hareketle yatırılmasıyla, düz zemin üzerinde açığa çıkan alan sırasıyla 508 Sedan’da 1.533 litre (1.339 dm3 VDA) ve 508 SW’da 1. 817 litre (1. 556 dm3 VDA) hacim değerlerine ulaşılmasını sağlıyor.

Motor-Şanzıman Grupları
Peugeot’nun VTi ve THP benzinli ile HDi FAP dizel motorlar konusundaki bilgi birikimi ve AR-GE çalışmaları ile 508 performans ve CO2 salımı bazında liderler arasına yer alıyor. Yeni Peugeot 508’in zengin motor seçenekleri Euro 5 normuna sahip.

Yeni Peugeot 508 benzinli motor gamı 1.6 VTi 120 hp Auto6R, 1.6 THP 156hp ve 1.6 THP 156hp Otomatik seçeneklerinden; HDi FAP dizel motor gamı ise 1.6 HDi 112 hp, 1.6 e-HDi 112 hp Auto6R, 2.0 Hdi 163 hp Otomatik ve 2.2 Hdi 204 hp Otomatik seçeneklerinden oluşuyor.

e-HDi Teknolojisi : Keyif ve Performans
Yeni Peugeot 508, Marka için e-HDi teknolojisi ile yeni nesil STOP & START sisteminin ilk kez kullanıldığı model oldu. Aynı zamanda hızlı, işlevsel ve sessiz çalışan e-HDi ile şehir içinde %15’e varan yakıt tüketimi ve CO2 salım kontrolü sağlandı. Bu teknoloji, kullanıcının mümkün olan en düşük yakıt tüketiminden yararlanması için otomatik vites değiştirme seçeneği sunan 6 ileri robotize şanzımana sahip 1.6 HDi FAP motor ile sunuluyor.

Lansmanda karma parkurda 4,4 l/100 km yakıt tüketimi ile sadece 115 g/km salım değeri sergileyen bu yeni teknoloji, özel kumandalı hava giriş kanatçıklarının kullanıma alınmasıyla yakın gelecekte 110 g/km ve 4,2 l/100 km eşik değerlerinin de altına inecektir.

Yeni 2.2 l HDi FAP BVA6 Motor: Güç, Teknoloji, Prestij
150 kW (204 hp) güç ve 2 000 d/d’da 450 Nm tork üreten yeni 2.2 l HDi FAP motor, özel yürüyen aksam ve frenler ile donatılan «GT» versiyonu Peugeot 508 gamını taçlandırıyor.

Bu motor şanzıman grubu; titanyumdan üretilmiş turbo-kompresör türbini, sürtünmelerin minimize edilmesi, VoltControl, sekiz delikli piezo-elektrik enjektörler, optimize yanma odaları vb. teknolojik yenilikler, yeni altı ileri otomatik vites kutusu sayesinde (yeni bir AM6), yüksek canlılık sergilerken, - %33 gibi net düşüş gösteren tüketim ve daha düşük CO2 salımıyla, daha yüksek performanslar sergiliyor.

Made by Peugeot - İleri sürüş keyfi
508 ürün gamı bünyesinde iki tip yürüyen aksam bulunuyor.
406,407… Peugeot özellikle bu segmentte sürüş keyfi açısından her zaman vazgeçilmez referans olarak görülmüştür. Peugeot, Yeni 508 ile iki farklı tip yürüyen aksam kullanarak sürüş keyfinde çok daha ileri gitmeyi hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için, McPherson tipi yeni ön takım geliştirilerek ağırlık 407’ye kıyasla 12 kg azaltıldı.

508 GT’de ise bağımsız mafsallı çift üçgen salıncaklı bir ön takım kullanıldı. Çift üçgen salıncak ile süspansiyon ve direksiyon fonksiyonlarının birbirinden bağımsız hale getirilmiş olması araca üst düzey stabilite ile sürüş hassasiyeti sağlıyor.

Bu tercih, 2.2 l HDi FAP 150 kW (204 hp) motorun performans ve otomobilinin dinamik kapasitesine karşı son derece hassas olan müşteri profilinin beklentileri ile uyumlu olarak gerçekleştirilmiştir.

Arkada, gamın tamamında çift salıncaklı arka dingil takımı kullanıldı. Bu boyuna ve enine kuvvetler ayırımı, mükemmel verimlilik, maksimum hassasiyet ve titreşim sönümleme sağlamak için tasarlanmıştır.

Yepyeni direksiyon ve fren sistemleri
Dişli kremayer tipindeki elektro-hidrolik direksiyon sarf edilecek gücün sürekli adaptasyonunu sağlıyor ve düşük hızlarda manevra yapmayı kolaylaştırıyor. Müşterilerin beklentilerine bağlı olarak, daha az ya da daha çok yönlendirici iki farklı süspansiyon tipiyle Peugeot markasının bilgi birikimine uygun şekilde, hassas ve yol hakkında bilgilendirici bir karakter gösteriyor.

Yeni Peugeot 508’in dinamizmine paralel olarak ön fren sistemi; 283 x 26 mm, 304 x 28 mm hatta 2.2 l HDi FAP 150 kW versiyon için 340 x 30 mm olmak üzere üç farklı boyutta tasarlandı. Arka frenlerde ise, gamın tamamında 290 x 12 mm diskler kullanıldı.

Yeni Peugeot 508’ler CDS (dinamik denge kontrolü), AFU (acil fren yardımı) ve REF (elektronik fren gücü dağıtıcısı) fonksiyonlarını içeren son nesil ESP sistemi ile donatıldı. Sistem aynı zamanda rampada kalkış yardım sistemi (Hill Assist) ile yola hakimiyetin azalması durumunda daha iyi kalkış ve çekiş sağlayan akıllı bir çekiş kontrolünü içeriyor.

Üst düzey güvenlik
508 yol tutuşu Head-up Display, akıllı ışık sistemli xenon farlar, sürüşe duyarlı yönlendirmeli farlar gibi ileri teknolojili donanımları ile üst düzey birincil güvenlik sergiliyor. Araç aynı zamanda segmentinin en yüksek seviyesinde bir ikincil güvenlik sağlayacak şekilde tasarlandı.

Yeni Peugeot 508’de etkin koruma sağlamak amacı ile sürücü ve yolcu ön hava yastığı, yan ve perde hava yastıkları, arka koltuklarda iki adet üç noktalı noktalı Isofix bağlantısı bulunuyor.
Ön koltuklar, arkadan çarpışma riskinin sonuçlarını en iyi şekilde minimize edecek yeni tip entegre kafalıklarla donatıliyor.

Zengin donanımlar
Yeni Peugeot 508, Access, Active, Allure ve GT olmak üzere 4 farklı ekipman seviyesi ile pazara sunuldu. Access donanım seviyesinde ön, yan, perde hava yastıkları, arka park sensörü, 16” alüminyum alaşım jantlar, ESP, EBD, AFU, Hill Assist hız sınırlama / sabitleme sistemi, elektrikli ön ve arka camlar, çift bölgeli otomatik klima, ön sis farları, direksiyondan kumanda edilebilen Radyo CD / MP3, Bluetooth telefon kiti, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, yol bilgisayarı ve çok fonksiyonlu deri direksiyon simidi standart olarak sunulurken yağmur sensörlü otomatik silecekler, otomatik yanan farlar ve kendiliğinden kararan iç dikiz aynasından oluşan Görüş Paketi ile 17” Alüminyum Jantlar opsiyonel olarak sunuluyor.

Active donanım seviyesinde Access’e ilave olarak ön ve arka park sensörü, elektrikli katlanan yan aynalar, Görüş Paketi, elektrikli koltuklar ve 17” alüminyum alaşım jantlar (Sadece SW’da) standart olarak yer alıyor. Head up ekranı, Sunroof, dört bölgeli otomatik klima, Navigasyon, yarı deri elektrikli ön koltuklar ve17” alüminyum alaşımlı jantlar ise opsiyonel olarak sunuluyor.

Allure ekipman seviyesinde Active’e ek olarak park mesafe ölçüm sistemi, elektronik park freni, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, Head up ekranı, deri koltuklar, dört bölgeli otomatik klima, akıllı ışık sistemli Xenon farlar, 17” alüminyum alaşım jantlar standart olarak bulunurken, Sunroof, Navigasyon, ısıtmalı ön koltuklar, Güvenlik Paketi ve 18” alüminyum alaşımlı jantlar opsiyonel ekipmanlar olarak dikkat çekiyor.

508 ürün gamının en üst ekipman seviyesi olan ve 2.2 Hdi 204 hp Otomatik motor seçeneği ile sunulan GT versiyonunda ise Allure’e ilave olarak 18” alüminyum alaşım jantlar, yarı deri koltuklar,ısıtmalı ön koltuklar ve ayarlanabilir baldır desteği standart, sunroof ve 19” alüminyum alaşımlı jantlar , Nappa deri koltuklar, hafıza fonksiyonlu ön koltuklar, masaj fonksiyonlu sürücü koltuğu ise opsiyonel olarak sunuluyor.

Yeni Peugeot 308
Teknolojik, etkin ve şık
Orta segmentin başarılı modeli Peugeot 308, Peugeot’nun yeni marka kimliğini sembolize eden çizgilere bürünürken, yenilikçi mikro-hibrid e-HDi teknolojisinden yararlanıyor ve yakıt tüketimi ile CO2 emisyonlarını kilometre başına 98 g CO2’den itibaren en düşük seviyeye indiriyor. %15 oranında yakıt tasarrufu dolayısıyla kullanım maliyeti tasarrufu sunan bu mikro-hibrid teknolojisine ek olarak, CO2 emisyon düzeyini etkileyen bütün faktörler optimize ediliyor. Yeni Peugeot 308 ile e-HDi teknolojisini hem manuel hem de Auto6R vites kutusu seçenekleri ile sunan ilk ve tek marka olan Peugeot, bu segmentte standart olarak sunulan ESP donanımı ile de farklılığını ortaya koyuyor. LED’li farları ile stilin ön plana çıktığı Yeni Peugeot 308, Haziran ayından itibaren Türkiye pazarına sunulacak.
Yüksek teknolojinin yücelttiği şık çizgiler
Peugeot 308, yeni çizgileriyle Peugeot markasının yeni stil kodlarını incelikle içeriyor. Karoseri ile mekanik birbirlerine en yakın şekilde uyum gösteriyor. Yeni Peugeot 308 LED’li ön farlarının simgelediği gibi daha teknolojik bir zarafete doğru değişim gösteriyor. 308’in genlerinde her zaman var olan dinamizm ve heyecan, özellikle titanyum maskeli yeni Xenon farlarla keskinleşen bakışlarında veya özel GTi versiyonunda kendini daha net şekilde gösteriyor.
Yeni çizgiler otomobilin atletik hatlarını vurgulamak için mekaniğe mümkün olduğu kadar yaklaşıyorlar böylece ön panjur tasarımını yeniden yorumlanıyor. Stil aksamları Yeni Peugeot 308’den yayılan şıklığı artırıyor. Yarı mat kromdan bir çerçeve ve parlak siyah veya kromlu olabilen yatay baretler ile bu yeni ön tasarım daha da güzelleştiriyor. Otomobilin görsel olarak genişletilmesine katkıda bulunan ön tamponun alt bölümü, versiyonlara göre farklı biçimde tasarlanan bumerang şeklindeki çift fonksiyonlu (gündüz ve stop farları) yeni farlar içeriyor. Bu farlar tamamen entegre olup, sis farı yuvalarının üst kenarıyla ahenkli şekilde tamamlanıyorlar. Değişken şiddetteki LED’lerle bir ışık kılavuzundan oluşan farlar bir yandan yeni 308’de kullanılan üst düzey teknolojiyi simgelerken, hem gündüz hem de gece özgün bir görsel imza oluşturuyor.

Üst bölümde “V” şeklindeki kaput, 308’in özgün dışavurumunun önemli unsurlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Yeni tasarımıyla Peugeot markasının amblemi kaputun ucunda krom çerçeveli yeni bir siyah parlak fon üzerinde yer alıyor.
Ön bölümün dinamizmi otomobilin yan tasarımında da görülüyor. Ön çamurluklardan başlayan bir stil çizgisi, tampona doğru uzanmadan ve kasanın alt bölümünde yolunu tamamlamadan önce, kasa yanlarını ve arka stopları boydan boya kat ediyor. Tasarım akıcılığı, aşağıya doğru uzanan bir kasa çizgisini izleyen yan camlı yüzey ile arka kelebek cam direklerinin üzerine taşan panoramik arka camla daha da belirgin hale geliyor.
Öte yandan, Yeni Peugeot 308’in genel görünüşünü belirginleştirmek için ön tampon hizasından başlayan bir kasa altı çizgisi arka farlara kadar uzanıyor. Otomobil yola oturmuş, tüm dinamik niteliklerini tam anlamıyla değerlendirmeye hazır görünüyor. 16 veya 17” alaşımlı jantlar veya GTi versiyonu için Fırtına Grisi yeni jantlar aynı hareket içinde yer alıyorlar. Bu dinamizm hissi arka tasarımla daha artıyor.
Gövdeyi saran tampon sadece sağlamlık ve algılanan kalite özelliği sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda bir hava difüzörünü hatırlatan bir stil parçası ve egzoz çıkışlarını çağrıştıran ve versiyonlara göre kromlu da olabilen iki insert sayesinde sportiflik de ekliyor.
Yeni Aslan logosu bagaj kapağının ortasında yer alırken, bir yarı mat krom çubuk yatay kasa çizgisinin üzerinden geçerek 308’in arka yüzüne yeni bir denge sağlıyor.
Akışkan ve prestijli bir iç mekan
Stilistler, 308’in mimarisinin serbest bıraktığı iç hacimlerin azami ölçüde değerlendirilmesine önem verdiler. Dolayısıyla dışa doğru geniş bir görüş alanı sunmak için, özellikle eğimli ve ön cam direkleriyle hemen hemen simetrik bir torpido paneli tasarlandı.
Öte yandan, bu iç bölümü, çok yüksek bir kalite hissiyle tamamen üst gam tarzında işleme konusunda belirgin bir istek vardı. Bunun sonucu olarak, akışkan, pürüzsüz, şık, esnek kaplama, deri döşeme, krom, lake siyah malzemeler… gibi versiyonlara bağlı olarak kaliteli malzemelere geniş yer veren bir torpido paneli doğdu.

Finisyona gösterilen özen ve otomobilde rahatlık kaygısı en küçük ayrıntılara kadar kendini gösteriyor. Gam seviyesine göre, kapı panoları, cephe kaplamaları, direksiyonun parmak dayama yerlerini , vs. yeni dekorlarla giydirildi. Aynı şekilde GTi versiyonunun koltukları, kırmızı dikişler, sırtlığın üst bölümünde özel bir yazı ve “GTi” yazısını taşıyan alüminyum direksiyon ile süslendi. Koyu renk (Fırtına Grisi) jantlarla ve deşarjlı lambaların titanyum maskesi ile uyum içindeki karartılmış arka camlar bu versiyona 1.6 l THP 200 hp motorunun dinamik potansiyeli ile tamamen uyumlu sportif ve güçlü bir kimlik kazandırıyor.
Geniş ve aydınlık bir iç mekan
İç mekan, hakim olan ferahlık ve aydınlık hissinin yolculukları uzatmayı teşvik edecek şekilde düşünüldü. İç boyutlar ve tasarımcıların yolcuların yaşam alanını genişlemek amacıyla maksimum alan yaratmak üzere gösterdikleri özen 308’in kendi sınıfında en geniş kabinli otomobiller arasında yer almasını sağlıyor.
Böylece önde dirsek genişliği 1.464 mm’ye ulaşıyor, arka bölümde, aynı ölçüler 1.471 mm oluyor. Geniş alan hissi, 308’in iç bölümünde düzenlenen çok sayıda pratik eşya yerleştirme gözü ile daha da artırılıyor. Kabin içinde yaşamı kolaylaştıran ve yolculara ayrılan oturma alanının genişliğini etkilemeyen toplam 42 litrelik yerleştirme bölümü mevcut.
Yeni Peugeot 308 yolcuları panoramik cam tavan sayesinde “güneşli” bir iç mekandan yararlanabilecekler. Panoramik cam tavan toplam camlı yüzeyin 4,86 m²‘ye çıkmasına yol açıyor. Bu donanımın bir bölümü olan elektrikli bir perde sayesinde otomobilin iç aydınlığını ayarlamak mümkün oluyor.
Seyahati daha da zevkli hale getirmek üzere çift bölgeli otomatik bir klima mevcut. Klima aynı zamanda iç mekanda hidrokarbür kokularını da sınırlıyor. Yeni Peugeot 308 otomobilde üst düzey keyif ve konfor sunuyor.

Çevre etkinliği
Peugeot 308, sürüş özellikleri ve sürüş keyfi anlamında liderliğini sürdürürken çevre etkinliği konusunda da referans olmayı hedefliyor. CO2 salımlarının azaltılması Yeni Peugeot 308 projesinin başlıca amaçlarından biri oldu. Bu husus her düzeyde çevre etkinliği arayışı ile kendini gösteriyor. Yakıt tüketimini etkileyen tüm etkenler optimize edildi:
- araç ağırlığı ortalama 25 kg azaltıldı;
- yuvarlanma direnci ultra düşük 16" lastikler kullanılıyor;
- alternatörün çalışması optimize ediliyor;
- hidrolik direksiyon (GEP) kontrolü iyileştirildi;
- Yakıt tüketimine etki eden en önemli unsurlardan hava sürtünme katsayısı 0,28 Cx ile segment rekoru bir seviyeye sahip,
- e-HDi mikro-hibrid teknolojisi kullanıldı;
- 1.6 l e-HDi FAP 112 hp BMP6 versiyonunda 98 g/km CO2 ile segment rekoru kırılıyor (homologasyon aşamasında olan bu motor seçeneği 2011 yazında satışa sunulacak; lansmanda aracın 104 g/km CO2 emisyon değeri olacak).

Mikro hibrid e-HDi Teknolojisi
Peugeot 508’den sonra, Yeni Peugeot 308’in 1.6 l HDi FAP 112 hp Euro 5 versiyonunda yenilikçi mikro-hibrid e-HDi teknolojisi ile son nesil STOP & START sistemi ilk kez kullanılıyor. “Gam kalbinde” konumlanan bir motor seçeneğinde bu yenilikler, maksimum sürüş keyfi için segmentte bir ilk olan robotize manuel vites kutulu ve manuel vites kutulu iki farklı versiyonda sunuluyor.
Bu yenilik 1.6 l HDi Euro 5 diesel motorun STOP & START fonksiyonunu sağlayan tersinir bir alternatör ile eşleştirilmesi prensibine dayanıyor. Yavaşlama fazında enerji kazanımı sağlayan alternatör kumanda sistemi (Volt Control) ve enerjiyi stoklayan ve kalkışta ilâve bir enerji sağlayan hibrit batarya (e-booster) ile desteklenen e-HDi sistemi, şehir içinde yakıt tüketiminin %15 azaltılması, standart karma parkurda CO2 emisyonlarının 5g/km düşürülmesi, takviyeli marş motorlu bir STOP & START‘a kıyasla motorun %40 daha hızlı yeniden çalıştırılması (400 ms), manuel bir vites kutusu ile 20 km/s hızdan itibaren motorun durdurulması (kumandalı vites kutusunda 8 km/s) ve STOP & START kullanım keyfinin artırılması (çalışma sessizliği, titreşim olmaması) gibi çok önemli avantajlar sağlıyor.
Kullanılan ikinci nesil tersinir alternatör 2,2 kW bir güce sahip olup 600 bin kez yeniden çalıştırmayı mümkün kılıyor. Ayrıca, sürücü istediği takdirde STOP & START fonksiyonunu gösterge tablosundaki push butonu ile devreden çıkarabiliyor.
1.6 e-HDi FAP 112 hp
Bu teknolojiyi geniş çapta yaymak üzere, e-HDi teknolojisi yeni 308’de iki vites kutusu (manuel veya otomatik) ile eşleştirilebilen gamın kalbindeki 1.6 l HDi FAP 112 hp motor seçeneği ile sunuluyor. E-HDi teknolojisi şimdiye kadar sadece BMP6 otomatik vites ile sunulduğundan, bu seçenek de bir ilk oluşturuyor.
Bu yeni teklif “sessiz” seyir aşamalarını artırmak suretiyle sürüş keyfinin maksimize edilmesini sağlıyor. Manuel bir vites kutusu ile motorun 20 km/s’den itibaren durdurulması mümkün oluyor.
Eksiksiz son nesil motor gamı
CO2 emisyonlarını azami ölçüde azaltmak üzere, ister benzinli (VTi veya THP motorlar) ister dizel versiyonlar (yeni HDi Euro 5 motorları) sözkonusu olsun Yeni 308 en son nesil motorlarla donatıldı.
Yeni Peugeot 308, yakıt tüketiminde de referans oluşturuyor. 308 HB 1.6 l e-HDi FAP 112 hp BMP6 versiyonu 98 g/km CO2 emisyon değeri ile segment rekoruna sahip. Halen homologasyon aşamasında olan bu versiyon 2011 yılının yaz aylarında satışa sunulacak, lansmanda ise 104 g/km CO2 emisyon düzeyiyle satışa sunuluyor. Güç kademeleri 98 hp ile özel GTi versiyonunda 200 hp arasında değişen 4 benzinli motor ile 92 hp - 163 hp arasındaki 4 dizel motordan oluşan motor yelpazesi de optimize edilerek çevre yönünden etkin, eksiksiz bir motor gamı tüketicinin beğenisine sunuluyor.
Böylece, gam kalbindeki versiyon manuel vites kutulu 308 HB 1.6 l HDi FAP 92 hp sadece 110 g/km’e düşürülen CO2 emisyonuyla dikkat çekici bir şekilde konumlanıyor.
Mevcut 5 motor ile farklı vites kutusu kombinasyon olanakları (manuel, kumandalı manuel, otomatik), her müşteriye kendisine en çok uyan versiyonu seçme imkanı sağlayacak.

Euro 5, benzinli 3 motor seçeneği:
- 1.6 l VTi 120 hp 5 ileri manuel vites kutusu veya otomatik vites kutusu ile;
- 1.6 l THP 156 hp 6 ileri manuel vites kutusu veya otomatik vites kutusu ile birlikte ;
- 1.6 l THP 200 hp 6 ileri manuel vites kutusu ile birlikte (sadece GTi versiyonunda).
Euro 5, dizel 2 motor seçeneği:
- 1.6 l HDi FAP 92 hp 5 ileri manuel vites kutusu ile birlikte ;
- 1.6 l e-HDi FAP 112 hp 6 ileri manuel vites kutusu veya otomatik kumandalı vites kutusu ile birlikte ;
Peugeot bilgi birikimi ile geliştirilen yürüyen aksam ve süspansiyon
Sürüş keyfi konusunda markanın değerlerine sadık kalan yeni 308, sürüş özellikleri alanında liderliğini korumaya kararlı. 308’i referans haline getiren unsurlar sert kasa yapısı, McPherson tipi ön süspansiyonlar, esnek kirişli arka süspansiyon, çek valfli hidrolik amortisörler, elektrikli pompa grubu (GEP) ile kumanda edilen değişken asistanslı direksiyon, 302 x 26 mm’ye kadar geniş ölçüde boyutlandırılmış disk frenler (önde hava kanalcıklı) ve standart ABS, elektronik fren gücü dağılımı, acil fren yardımı ve flaşörlerin otomatik yanması gibi özelliklerle destekleniyor. Ayrıca standart olarak sunulan ESP Bosch 8.1 ile Peugeot, bu segmentte farklılığını ortaya koyuyor.
Her alanda üst düzey güvenlik
Birincil, ikincil veya üçüncül güvenlik konusunda Yeni 308 her zaman en üst düzeyde konumlanıyor.
İlk planda mükemmel kasa sertliği yürüyen aksamın etkin şekilde çalışmasını, dolayısıyla birincil güvenliği sağlıyor. İkincil güvenlik için, kasa yapısı özellikle öndeki üçlü güç yolu sayesinde, en ciddi darbelere direnç gösterecek şekilde boyutlandırıldı. Belirli bölümlerde THLE tipi saç ve çok katlı takviye elemanlarının kullanımı, bir yandan otomobilin toplam ağırlığının kontrol altında tutulmasını sağlarken, yolcuları koruma düzeyinin de yükseltilmesini sağlıyor.
Kasa yapısının üstünlüklerine ek olarak, araçta 8 hava yastığı, takıldığını veya açıldığını sesli uyarılı 3 noktalı emniyet kemerleri ve Isofix bağlantısı gibi etkin tutma güvenlik sistemleri de sunuluyor.
Yeni Peugeot 308 2007’deki lansmanından bu yana yaklaşık 900 000 adet satılan 308 ailesinin “başarı öyküsünü” sürdürmeyi hedefliyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler