FİNANS

Sürücü adaylarına "modül" şok!

Sürücü kurslarına kolaylık olsun diye getirilen “Modül Sistem” onlarca sürücü adayını mağdur etti.

Sürücü adaylarına "modül" şok!

“Modül Sistem” Mayıs ayı itibariyle uygulanmaya başladı. Yeteri kadar bilgilendirilmeyen, eğitim verilmeden uygulamaya geçirilen ve hatta pilot bölge seçilmesine bile gerek görülmeyen “Modül Sistem” uygulaması birçok sürücü adayını mağdur etti.

Bazı illerdeki sürücü kursları ve Milli Eğitim Müdürlükleri, 30 Haziran sınavı için ilk kez uygulanan Modül Sistem’in eksik yönleri sebebiyle adayların sınav onaylarını veremedi. Sınav ücretlerini yatırdıkları halde sürücü adayları bu sebepten dolayı sınava giremedi.

Kadıköy Gerçek Sürücü Kursunun Kurucusu Murat Bozkuş, "Modül Sistem’in, yeni yürürlüğe girdiği için bazı kötü sonuçlar doğuracağını tahmin ediyorduk. Fakat çok sayıda sürücü adayının sınava giremeyeceğini düşünmemiştik. Sistemin eksik yönleri olduğu için bazı sürücü kursları onaylama yapamadı. Bazı il ve ilçe müdürlükleri ise sınav ücretlerinin yatırıldığını göremediği için adayın onayını veremedi. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bizi böyle olumsuzluklar olmaması konusunda uyardı ve Kadıköy’deki tüm sürücü kursları adaylarının mağdur olmaması için onaylarını tek tek inceledi ve nitekim ilçemizde böyle bir olumsuzluk söz konusu olmadı. Ama diğer il ve ilçelerde adaylar mağdur edildi" dedi.

Sürücü Adaylarının Tepkisiyle Karşılaşan Sürücü Kursları Zor Durumda Kaldı!
Modül Sistem’in eksik yönlerinden dolayı sınava giremeyen sürücü adayları sürücü kurslarını il milli eğitim müdürlüklerine şikâyet etmeye başladı. Bununla da yetinmeyen adaylar haklı olarak hukuki yollara başvurma yoluna gitti.

Kadıköy Gerçek Sürücü Kursunun Kurucusu Murat Bozkuş, "Mağdur edilen sürücü adaylarına gerekli açıklamaların yapılmaması sebebiyle adaylar, haklarını nasıl arayacaklarını bilemiyor ve sürücü kursları günah keçisi ilan ediliyor. Sürücü adayları bütün suçu sürücü kurslarında arıyor" dedi.

30 Haziran sınavına giremeyen adayların bir sonraki, yani 1 Eylül 2012 tarihindeki sınavı beklemeleri gerektiğini söyleyen Murat Bozkuş, "Sürücü kursları olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilerideki diğer sınavlarda aynı aksiliklerin olmaması için sistemin esnetilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Aksi takdirde adayla karşı karşıya kalan sürücü kursları insanların gözünde değer kaybedecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler