FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Teknik olarak Altın fiyatını incelediğimizde 1200 destek noktasından güç alarak yükselmek istemesi dikkat çekicidir.

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın fiyatında 1180 seviyesine doğru yeni bir hareketlilik gerçekleştirecek mi sorusunun cevabını ararken Altın'ın 1200 seviyesi üzerindeki kalma çabası dikkat çekmektedir. Ayrıca piyasaların Kritik ECB Faiz Kararı - Başkan Draghi'nin basın açıklaması ve TDI verilerine odaklanması da kıymetli madenlerin açıklamalar öncesinde önemli dalgalı hareketler gerçekleştirmesine katkı sağlamıştır.

Haftanın dördüncü işlem gününde piyasalar, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Faiz kararı ve başkan Draghi'nin açıklamalarını takip edecektir. Özellikle de faiz konusunda ekstra bir değişiklik olmaması beklenilirken gözlerin Draghi'nin konuşmasında olduğu unutulmamalıdır. Başkan, özellikle enflasyonist baskılar & yüksek emtia fiyatları gibi kavramsal açıklamalara değinirse altın fiyatında sert hareketler gözlemlenebilir.

Teknik olarak Altın fiyatını incelediğimizde 1200 destek noktasından güç alarak yükselmek istemesi dikkat çekicidir. Tepki alımlarının devam etme isteği, kanalın üst noktası olan 1240 bariyerinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Ancak unutulmaması gerekir ki bu tür hareketler trendin değişimine neden olmamaktadır. 1240 bariyeri altında orta vadeli negatif baskı devam etmektedir.

Kısa vadeli olarak Altın fiyatını değerlendirdiğimizde 1212 destek noktası dikkatle takip edilmelidir. Altın eğer 1214 desteği üzerinde kalmayı başarırsa yükselişlerini 1224 - 1232 seviyelerine taşıyabilir.

Pivot: 1212
Destek: 1212-1206-1200
Direnç: 1224-1232-1240

En Çok Aranan Haberler