FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu? İşte son durum

Dolar/TL gün içerisinde 4,51 seviyesine kadar inmesinin ardından 4,61'in üzerine yükseldi.

Dolar ne kadar oldu? İşte son durum

Cuma günü 4,60'ın altına inen dolar düşüşünü yeni haftaya da taşıdı. Kur bugün 4,5125 seviyesine kadar gerileyerek 4 haftanın en düşük seviyesini gördü. Ardından 4,61'in üzerine yükseldi.

Uzmanlar, küresel piyasalarda artan risk iştahının pay piyasalarında alımların güçlenmesine, doların ise diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesine neden olduğunu belirtti.

Euro/TL, 5,41 seviyesinin üzerinde işlem görüyor. BIST 100 endeksi ise, yüzde 1,3 yükselişle 100 bin puanın üzerini gördü.

DRAGHİ: ENFLASYON PATİKASINA GÜVEN ARTIYOR

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, yaptığı açıklamada enflasyon patikasına güvenin arttığını belirterek, "Önlemlerimiz enflasyon hedefinde patikaya dönmede önemli rol oynuyor" diye konuştu. Euro/dolar paritesi dört haftanın en yüksek düzeyine çıktı ve 1,18 düzeyine yaklaştı.

Dolar endeksi ise yüzde 0.25 düşüşle 93.75 düzeyine geriledi.

Uzmanlar, yurt içinde bugün açıklanması beklenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinin üyelerinin takip edileceğini, ayrıca çarşamba günü cari işlemler dengesi ve cuma günü piyasalar kapandıktan sonra yayımlanması beklenen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinin yatırımcıların odağında olacağını ifade etti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler