FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akbank nakit yönetiminin zirvesinde!

Küresel bankacılık sisteminin nakit yönetim ağı CONNECTOR'ın yıllık yönetim toplantısını düzenleyen Akbank, uluslararası bankacılık ve nakit yönetimi alanında büyük bir adım attı.

Akbank nakit yönetiminin zirvesinde!

Dünyanın önde gelen bankalarının nakit yönetimi ağı CONNECTOR'ın Türkiye'deki tek üyesi olan Akbank, grubun yıllık yönetim toplantısını İstanbul'da düzenleyerek, uluslararası bankacılık ve nakit yönetimi alanında büyük bir adım attı. Her yıl farklı bir ülkede toplanan CONNECTOR Yönetim Kurulu üyesi bankaların temsilcilerinin bu yılki toplantısı, geçtiğimiz günlerde Akbank'ın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantıda, yeni üye bankaların faaliyetlerinin tanıtılmasının yanı sıra dünyadaki nakit yönetimi trendleri ve karşılıklı iş birliği geliştirme çalışmaları gündeme alındı.

16 üyeli geniş bir ağ
Akbank Uluslararası Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli, temelleri 1995 yılında atılan Connector’un bugün 16 üyeli geniş bir ağa dönüştüğünü vurguladı ve ekledi: “Connector bugun çözüm ortağı üye bankaları ile dünyanın dört bir yanında tüm zaman dilimlerinde faaliyet gösteren güçlü bir nakit yönetimi ağı yaratmıştır.”

40 bin şubelik bir alanı kapsayan bir yapı
Akbank'ın da CONNECTOR grubuna 3 Şubat 2011 tarihinde üye olduğunu belirten Kefeli, Akbank'ın, 16 üye bankanın 45 farklı ülkede faaliyet gösteren kurumsal ve ticari ölçekli müşterilerinin Türkiye’de ihtiyaç duyacağı nakit yönetimi ve diğer tüm bankacılık hizmetlerini almakta olduğu tek banka olduğunu ifade etti. Kefeli, CONNECTOR ağının Kuzey ve Latin Amerika, Avrupa Bölgesi, Ortadoğu, Afrika ve Asya Pasifik bölgelerine yayılmış 45 ülkede yaklaşık 40 bin şubelik bir alanı kapsayan bir yapıya ulaştığını söyledi.

Türkiye'nin, Asya ile Avrupa arasındaki konumu nedeniyle bir köprü görevi gördüğüne işaret eden Kefeli, “Küreselleşme tüm hızıyla devam ederken Türkiye bulunduğu stratejik konumdan dolayı uluslararası firmaların operasyonları için en önemli destinasyonlardan biri haline geldi” dedi .

Akbank müşterilerine destek olmak adına önemli
Akbank Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret Bölüm Başkanı Erdoğdu Paker, Connector üyeliğinin önemini şöyle açıkladı: “Akbank Doğrudan Borçlandırma, Tedarikçi Finansmanı, Alacak Finansmanı, Stok Finansmanı ve sofistike ödeme ürünleriyle Türkiye Nakit Yönetimi piyasasında üstün bir konumda. Connector üyeliği ile uluslararası nakit yönetimi alanında da bir atılım yaptık. Bu üyelik Türkiye’ye gelen yabancı kaynaklı şirketlere hizmet vermek ve yurtdışında iş yapmak isteyen Akbank müşterilerine destek olmak adına çok önemli. Erdoğdu Paker, nakit yönetimi ağını şöyle tanıttı:

Altyapı ve ürünlerimizi geliştirdik
“CONNECTOR, birliğe üye bankaların kurumsal ve ticari müşterilerinin faaliyet gösterdikleri ülkeye gitmek zorunda kalmadan nakit yönetimi ve ticari hesap hizmetlerini kendi ülkelerindeki merkezden hızlı ve düşük maliyetlerle yönetebilmelerine olanak tanıyor. Biz de Akbank olarak, CONNECTOR üyesi bankaların yönlendirdiği, uluslararası alanda faaliyet gösteren pek çok firmaya hesaplar açarak, kapsamlı nakit yönetimi ürünlerimizi sunuyoruz. Bu hizmetleri yabancı firmalara sunabilmek için üye bankalarla iletişim altyapısını ve ürünlerimizi geliştirdik.”

CONNECTOR ÜYESİ BANKALAR

ABN AMRO Bank Hollanda
Akbank Türkiye
Banco Popular Espanol İspanya
Banco Popolare Group İtalya
Banco Bradesco Brezilya
Belfius Belçika
DNB Bank Norveç
Caixa Geral de Depositos Portekiz
Commerzbank AG Almanya
EFG Eurobank Ergasias Yunanistan
Lloyds TSB Bank İngiltere
Natixis Fransa
Raiffeisen Bank International Avusturya
Sydbank Danimarka
Wells Fargo ABD
Westpac Avustralya

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler