FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Booking.com yasağı resmen başladı

TURSAB'ın başvurusu üzerine mahkemenin booking.com hakkında kapatma kararı vermesinin ardından bugün itibariyle operasyonlar durduruldu.

Booking.com yasağı resmen başladı

Booking.com sitesine girip rezervasyon yapmaya çalışanlar şu anda Türkiye'den hiçbir tesise ulaşamıyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) tarafından, birlik üyesi seyahat acentalarına karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan davada, Online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verilmişti.

Söz konusu mahkeme kararının ardından bugün booking.com üzerinden rezervasyon yapmak isteyenler, istedikleri tesislere ulaşamadıklarını gördü.

Dün Türkiye'deki faaliyetleri durdurulan bugün de karar nedeniyle Türkiye'deki tesisleri listesinden çıkartmak zorunda kalan Booking.com'dan ilk açıklama geldi. Booking.com karara karşı olduğunu ve temyize götüreceğini belirtti.

Açıklamada, "Bir elektronik ticaret ve teknoloji şirketi olarak, Türk müşterilerin tüm dünyadan konaklama karşılaştırma ve rezervasyonları yapmalarını şeffaf ve kolay bir platformda sunarak pazarda sağlıklı bir rekabetin oluşmasına katkıda bulunuyoruz" denildi.

Ayrıca, Booking.com'un 13.000 Türk işletmesinin müşterilerine konaklama hizmeti sunmasına yardımcı olunduğu da belirtildi.

Önceden rezervasyon yaptıranlar ne olacak?

Şimdiye kadar booking.com aracılığı ile yapılan rezervasyonlarda bir sorun olmayacak. Bir sonraki duruşma ise 6 Haziran tarihinde görülecek.

İşte Hollanda menşeili Booking firmasının faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik mahkeme kararı:

**BOOKING.COM NEDİR?

**

The Priceline Group (Nasdaq: PCLN) iştiraki olan Booking.com, dünya genelinde internet üzerinden oda kiralama servislerinden birisidir. 1996 yılında ilk defa küçük aile pansiyonlarında oda kiralamak için kurulan booking.com, günümüzde beş yıldızlı lüks otellere kadar her türlü konaklamada çeşitli fiyatlarda alternatif sunan bir platformdur.

Uluslararası hizmet verebilmeye yönelik belgelere sahiptir ve 226'yı aşkın ülkede ve 40'ı aşkın dilde kullanıcılarına hizmet vermektedir. Bünyesinde bulunan konaklama tesisi sayısı 1 milyon 819 bin civarıdır.

Günümüzde istatistik verilerine göre booking.com üzerinden 1 milyon 200 bin geceleme rezervasyonu yapılmaktadır. Web sitesi ve mobil uygulamaları ile kullanıcılarına erişen bir platformdur.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler