FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Digitürk'ün satış süreci tamamlandı

beIN MEDIA'nın Digiturk'ü satın alma süreci tamamlandı.

Digitürk'ün satış süreci tamamlandı

beIN MEDIA GROUP LLC (“beIN MEDIA”) bugün, Çukurova Grubu ile Providence Equity Partners tarafından kontrol edilen fonlara ait olan ve Digiturk markası altında faaliyet gösteren Türk dijital platform grubunun holding şirketi DP Acquisitions B.V.’yi satın alma sürecinin tamamlandığını duyurdu.

beIN MEDIA GROUP’un Başkanı ve CEO’su Nasser Al-Khelaïfi satın alma işlemine ilişkin olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Grubumuzun tarihindeki en büyük anlaşma olan bu satın alma, küresel genişleme sürecimizde önemli bir kilometre taşı. Ayrıca bu satın alma, yüksek büyüme potansiyeli olan ve gelişmiş piyasalarda en yüksek kaliteli yayın deneyimi sağlamaya ilişkin kararlılığımızın da bir ifadesidir. Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi ile olan komşuluğu ve Avrupa ile Asya’daki bizim için önemli piyasalara olan yakınlığı da göz önüne alındığında, Türkiye pazarına girişimiz, beIN MEDIA GROUP açısından çok önemli bir adımdır.

Digiturk, hızla büyüyen Türkiye piyasasında bizi lider konumuna getiriyor ve önümüzdeki yıllar için çok önemli iş fırsatlarını yakalama şansı sunuyor. Digiturk platformunu güçlendirmeyi ve Türkiye’nin dijital yayıncılık ve spor alanındaki heyecan verici dinamiklerini küresel deneyimimiz ile daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz.”

Ocak 2014 tarihinde kurulmuş olan beIN MEDIA GROUP LLC, küresel spor ağı beIN SPORTS’un resmi sahibidir. beIN SPORTS halen Kuzey Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi ve Asya’daki 36’ya yakın ülkede 38 kanal üzerinden faaliyet gösteriyor.

beIN MEDIA GROUP, seçkin beIN SPORTS ağının kurulmasının yanı sıra, dijital alanda olduğu gibi, üretim ve dağıtım faaliyetleri ile de sporun ötesinde eğlence sektörüne de yayılmaktadır. Kasım 2015’de Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde, 20’si spor, 4’ü sinema ve 4’ü çocuk eğlence olmak üzere 28’i beIN’e ait kanalın yanı sıra sayları hızla artan grup dışı kanalları da içeren yeni bir platform tanıtıldı. beIN, Mart 2016’da MIRAMAX film stüdyolarını satın alarak, geniş sinema prodüksiyonu olanaklarına ve 700’ü aşkın film arşivine sahip oldu.

1999’da kurulan Digiturk, yaklaşık 3,3 milyon aboneye 219 standart ve yüksek çözünürlüklü kanalı ile spor ve eğlence içeriğinden oluşan üstün kaliteli bir hizmet sağlıyor. 7200 bayisiyle de ülke çapında güçlü ve geniş bir ağa sahip olan Digiturk 160 ülkedeki Türk abonelerine de hizmet veriyor.

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler